Volledig scherm
© Thinkstock

Medewerker geschorst na 'frituren' in operatiekamer

Een medewerker heeft in het ziekenhuis in Zwolle briefjes opgehangen met waarschuwingen voor ebola om te verhullen dat hij stiekem patat frituurde bij de operatiekamers. Dat bevestigde de Isala klinieken donderdag.

De bewuste medewerker is geschorst. Drie andere betrokken medewerkers kregen een aantekening in hun personeelsdossier na een indringend gesprek. Volgens het ziekenhuis werd in het complex waar de operatiekamers zich bevinden, door de medewerker tegen de regels in patat gefrituurd.

Om de geur te verhullen, werden briefjes opgehangen met daarop de waarschuwing 'pas op, ebola'. Niet alleen is de man geschorst, ook loopt een juridische procedure over zijn aanstelling bij Isala.
Het ziekenhuis benadrukt dat de patiëntveiligheid niet in het geding is geweest.

Drie andere betrokkenen
Isala bevestigt noch ontkent de inhoud van het incident. 'Vanwege die juridische procedure willen we er verder niet op ingaan', zei een woordvoerder. De medewerker is niet de enige die betrokken was bij dit incident. Drie andere betrokkenen kregen een aantekening in hun personeelsdossier. Het ziekenhuis benadrukt dat de patiëntveiligheid niet in het geding is geweest.