Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

'Medewerker parkeerbeheer Schiphol trekt in huis vakantiegangers'

De politie in het Friese Gorredijk heeft een medewerker van een parkeerbeheerder op Schiphol aangehouden. De man trok samen met zijn vriendin in een woning van mensen die op vakantie waren en hun auto bij de parkeerbeheerder hadden achtergelaten.

Volgens Omrop Fryslân zag een buurman licht branden in de woning, waar hij tijdens hun vakantie op paste. Ook stond er een vreemde auto op de oprit. Toen hij aanbelde, deed een onbekende man open die beweerde dat hij toestemming had om in het huis te verblijven.

De buurman vertrouwde het niet en nam contact op met zijn buren op hun vakantieadres. Zij wisten van niks. Vervolgens werd de politie ingeschakeld die het stel arresteerde.

De man vertelde te werken voor een bedrijf in de buurt van Schiphol dat auto's parkeert voor mensen die op vakantie gaan. De vakantiegangers hadden daar hun autosleutel met huissleutel achtergelaten. Omdat alle gegevens bekend waren, kon de 32-jarige man zich samen met zijn vriendin eenvoudig toegang verschaffen tot de woning.

In de woning trof de politie drugs aan. De auto die voor de woning stond is in beslag genomen. Vermoedelijk is die ook zonder toestemming door de man meegenomen. Ook doet de politie onderzoek naar andere autosleutels die de man bij zich had. Mogelijk heeft hij ook van andere woningen gebruikgemaakt.

  1. Nederlandse journalist zette Fox-show expres op stelten: ‘Leek wel een verwaande kwast’
    Video

    Nederland­se journalist zette Fox-show expres op stelten: ‘Leek wel een verwaande kwast’

    Journalist en historicus Rutger Bregman, die vorige week werd uitgescholden door Fox News-presentator Tucker Carlson, heeft diens tv-programma opzettelijk ontregeld. Dat vond hij nodig om zijn punt te maken, hoewel hij naar eigen zeggen wel overkwam als een ‘verwaande kwast’. ,,[Want] je entert iemands talkshow en je hebt met voorbedachten rade een plan om de boel op stelten te zetten.’’