Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

'Medewerker parkeerbeheer Schiphol trekt in huis vakantiegangers'

De politie in het Friese Gorredijk heeft een medewerker van een parkeerbeheerder op Schiphol aangehouden. De man trok samen met zijn vriendin in een woning van mensen die op vakantie waren en hun auto bij de parkeerbeheerder hadden achtergelaten.

Volgens Omrop Fryslân zag een buurman licht branden in de woning, waar hij tijdens hun vakantie op paste. Ook stond er een vreemde auto op de oprit. Toen hij aanbelde, deed een onbekende man open die beweerde dat hij toestemming had om in het huis te verblijven.

De buurman vertrouwde het niet en nam contact op met zijn buren op hun vakantieadres. Zij wisten van niks. Vervolgens werd de politie ingeschakeld die het stel arresteerde.

De man vertelde te werken voor een bedrijf in de buurt van Schiphol dat auto's parkeert voor mensen die op vakantie gaan. De vakantiegangers hadden daar hun autosleutel met huissleutel achtergelaten. Omdat alle gegevens bekend waren, kon de 32-jarige man zich samen met zijn vriendin eenvoudig toegang verschaffen tot de woning.

In de woning trof de politie drugs aan. De auto die voor de woning stond is in beslag genomen. Vermoedelijk is die ook zonder toestemming door de man meegenomen. Ook doet de politie onderzoek naar andere autosleutels die de man bij zich had. Mogelijk heeft hij ook van andere woningen gebruikgemaakt.

 1. Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateurclub na bekladding: ‘Ze schreven kankerjood op mijn auto’
  PREMIUM

  Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateur­club na bekladding: ‘Ze schreven kankerjood op mijn auto’

  Lastiggevallen worden omdat je voor Ajax bent. Het overkomt de 56-jarige Stef Driesse uit het Brabantse Willemstad al jaren. Afgelopen weekend was het opnieuw raak: vandalen bekladden zijn auto met grove scheldwoorden en gingen er met twee clubvlaggen en een Ajax-beeld vandoor. ,,Ik heb meteen afscheid genomen van mijn voetbalclub, want ik vermoed dat de daders daar vandaan komen.”
 2. Kritiek Baudet op abortus, euthanasie en werkende vrouwen zorgt voor ophef

  Kritiek Baudet op abortus, euthanasie en werkende vrouwen zorgt voor ophef

  Thierry Baudet, de leider van Forum voor Democratie, laat zich in een nieuw essay kritisch uit over de Nederlandse omgang met abortus en euthanasie. Ook beklaagt hij zich over de moderne vrouw die volgens hem verwoed een carrière nastreeft en daardoor nauwelijks meer kinderen krijgt. Op internet zijn de woedende reacties niet van de lucht. Baudet zelf is zich van geen kwaad bewust en noemt de berichtgeving ‘tendentieus'.