Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Medewerkster Openbaar Ministerie Den Haag vast in Duitsland voor smokkel coke en xtc

Een 53-jarige medewerkster van het Openbaar Ministerie in Den Haag zit sinds 18 juni vast in Duitsland op verdenking van smokkel van twee kilo cocaïne, zes kilo amfetamine en 10.000 xtc-pillen. Dat bevestigt het Duitse Openbaar Ministerie aan deze site.

Het Openbaar Ministerie in Den Haag maakte gisteren zelf bekend dat ‘een medewerker’ is geschorst zolang het Duitse onderzoek duurt. Verder werd niets bekend gemaakt. Welke functie de vrouw bij het OM bekleedt, is niet bekend gemaakt. Ze zou bij slachtofferzaken werken. Naar verluidt heeft ze daar een leidinggevende functie.

De drugs werden aangetroffen in de auto van de vrouw. De politie vond de drugs tijdens een controle op de A61 waarbij willekeurig gekozen auto’s langs de kant werden gezet. Op een parkeerplaats werden de auto's gecontroleerd. Op de A61 (die van Venlo zuid-Duitsland inloopt) worden met de regelmaat van de klok drugs aangetroffen bij controles. Ook de dochter en de schoonzoon van de vrouw zaten in de auto en zijn aangehouden, aldus de Duitse justitie. Volgens het OM in Duitsland wordt het drietal ervan verdacht de drugs in Duitsland te willen verkopen. De auto was volgens de Duitse justitie speciaal geprepareerd om drugs in te kunnen verbergen.

Pijnlijk

Justitiemedewerkers in Den Haag zijn eerder deze week op de hoogte gebracht van de aanhouding van de vrouw. Geruchten dat het om drugssmokkel zou gaan, deden onder de medewerkers van het OM al enige tijd de ronde. In eerste instantie werd de reden van de aanhouding niet verteld. Vandaag zijn medewerkers van het OM in Den Haag verder geïnformeerd. De pijnlijke informatie is bij veel medewerkers hard aangekomen. 

De Duitse autoriteiten hebben al op 20 juni, twee dagen na de aanhouding, de Nederlandse collega's ingelicht. Pas deze week bracht het OM Den Haag zelf naar buiten dat ‘een medewerker is aangehouden in Duitsland en voorlopig is geschorst’. De 53-jarige vrouw, haar dochter en schoonzoon zitten nog in voorarrest in Duitsland. 

Het Openbaar Ministerie Den Haag geeft verder geen toelichting op de verdenking. ,,Wij zijn slechts ingelicht als haar werkgever en kunnen daarom verder geen mededelingen doen.” 

  1. Vader Ruinerwold door gezondheidsproblemen niet in rechtbank, zaak vandaag verder

    Vader Ruinerwold door gezond­heids­pro­ble­men niet in rechtbank, zaak vandaag verder

    Bij de rechtbank in Assen vindt vandaag een eerste inleidende zitting plaats tegen Gerrit-Jan van D. en Joseph B., de verdachten in de geruchtmakende zaak rond het gezin in Ruinerwold. Van D. (67) zou zes van zijn kinderen jarenlang van hun vrijheid hebben beroofd en elk contact met de buitenwereld hebben verboden. In oktober kwam het op het oog bizarre bestaan van het geïsoleerd levende gezin aan het licht. De zaak haalde volop de internationale pers.