Volledig scherm
Een externe, onafhankelijke mediator moet de ruziënde partijen weer rond de tafel brengen. © Privé

Mediator moet politiek Midden-Delfland weer aan één tafel krijgen

Met hulp van buitenaf moet Midden-Delfland de politieke crisis te boven komen. De gemeentepolitiek in het groene dorp is in een impasse terecht gekomen nu oppositiepartijen VVD en PvdA weigeren aan tafel te gaan met het CDA en de OGP.

Quote

Bij alle partijen is overeen­stem­ming om zo snel mogelijk te komen tot goede verhoudin­gen

Burgemeester Arnoud Rodenburg

Leden uit die coalitiepartijen stemden twee weken terug 'per ongeluk' tegen de herbenoeming van burgemeester Arnoud Rodenburg. De bizarre crisis leidde tot veel steunbetuigingen van inwoners. De commissaris van de Koning besloot uiteindelijk de beslissing terug te draaien en Rodenburg een derde termijn te gunnen.    

Een externe deskundige is in opdracht van Rodenburg gesprekken gestart met fractievertegenwoordigers. ,,Bij alle partijen is overeenstemming om zo snel mogelijk te komen tot goede verhoudingen," zegt Rodenburg. 

Kees van der Vaart, fractievoorzitter van het CDA, besloot na de affaire op te stappen. Ivan Trouwborst, leider van coalitiepartij OGP, gaf ook toe dat er in zijn partij fouten zijn gemaakt, maar blijft zitten waar hij zit. 

Samen verder
Een onafhankelijke deskundige gaat vervolggesprekken tussen de burgemeester en alle fractievoorzitters begeleiden. ,,Dit moet leiden tot bezinning en het op korte termijn opnieuw positioneren van de gemeenteraad met één gezamenlijk doel: samen verder bouwen aan een krachtig Midden-Delfland."

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Jongen springt van brug op Efteling-bootje: attractie stilgelegd, beveiligers grijpen in

    Jongen springt van brug op Efteling-boot­je: attractie stilgelegd, beveili­gers grijpen in

    Een minderjarige Efteling-bezoeker heeft zich vanmiddag flink misdragen in en rondom de bekende bootjesattractie Gondoletta. De jongen sprong vanaf een brug op het dak van één van de varende bootjes en bleef daar vervolgens een tijd lang op zitten. Door beveiligers is de baldadige bezoeker naar de uitgang van het pretpark begeleid, bevestigt een woordvoerster tegenover het Brabants Dagblad.
  2. 'Beer van een vent' Chris (31) tilt auto op en redt fietser in Breda: 'Ik heb gewoon een bierbuikje, hoor’

    'Beer van een vent' Chris (31) tilt auto op en redt fietser in Breda: 'Ik heb gewoon een bierbuikje, hoor’

    Een beer van een vent. De verloren zoon van Hercules. Een nakomeling van De Hulk. Op sociale media wordt Chris van den Brug (31) liefkozend gebombardeerd tot superheld zonder cape. De praatgrage Bredanaar tilde gisteravond een auto op en bevrijdde daarmee een fietser die na een aanrijding klem kwam te zitten. Of Chris zichzelf als superheld ziet? ,,Nee joh, ik ben gewoon een lompe boer met een strak bierbuikje.”