Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Meer dan 100 gasten op bruiloft Druten: politie grijpt in vanwege noodverordening coronavirus

Bij een bruiloft in het Gelderse Druten is gisteravond ingegrepen nadat er meer dan 100 personen aanwezig waren. Dat laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid weten.

,,Politie en handhavers van de gemeente troffen in totaal ongeveer 150 personen aan in een zaaltje,” aldus de woordvoerder. ,,Daarop hebben wij gesommeerd dit aantal terug te brengen tot onder de 100. Toen wij later een tweede controle uitvoerden bleek hieraan te zijn voldaan.”

Sanctie

De handhaving gebeurde op basis van de corona-noodverordening. ,,Er wordt een sanctie opgelegd, maar wat dat is wordt morgen pas bepaald,” aldus de woordvoerder. ,,Iedereen dient zich aan de regels te houden. Gebeurt dit niet dan wordt er opgetreden.”

Sinds zaterdagochtend is in de regio Gelderland-Zuid de Noodverordening coronavirus van kracht. Die biedt de veiligheidsregio de mogelijkheid om de maatregelen van het kabinet, waaronder het verbod op evenementen en samenkomsten van meer dan 100 personen, te handhaven.

Bekijk hier alle video’s over het coronavirus:

  1. Ultieme wanhoopspoging: Wouter (25) start eigen ‘vliegmaatschappij’ om eiland te ontvluchten
    PREMIUM

    Ultieme wanhoopspo­ging: Wouter (25) start eigen ‘vliegmaat­schap­pij’ om eiland te ontvluch­ten

    Een groep Nederlandse toeristen die maandenlang dreigde vast te zitten op een eiland in de Filipijnen, is in een ultieme wanhoopspoging een eigen ‘vliegmaatschappij’ begonnen. Onder de noemer ‘Dutch Airways 2020' is het een vriendengroep van twaalf Nederlanders gelukt om een volledige vlucht voor veertig toeristen waar te kunnen maken. Een woordvoerder van KLM bevestigt het verhaal. ,,We zijn echt ontzettend trots dat we dit voor elkaar hebben gekregen.”