Apen in het Biomedical Primate Research Centre (BPRC) in Rijswijk.
Volledig scherm
Apen in het Biomedical Primate Research Centre (BPRC) in Rijswijk. © Pim Ras Fotografie

Meer experimenten met apen: vorig jaar 137 dode dieren

Het aantal medische experimenten met apen in Nederland is vorig jaar fors toegenomen. Ondanks politieke beloftes om de proeven te verminderen, gaan de – vaak dodelijke – testen op de dieren gewoon door.

 1. Trainer van omgekomen voetbalbroertjes deelt verdrietig verhaal: 'Waarom dit mooie gezin!’
  steunbetuigingen
  8

  Trainer van omgekomen voetbal­broer­tjes deelt verdrietig verhaal: 'Waarom dit mooie gezin!’

  Het trieste overlijden van de voetballende broertjes Isay (18) en Noah (16) slaat in IJsselstein en elders in het land in als een bom. Op sociale media is het aantal steunbetuigingen voor de geliefde tieners amper meer bij te houden. Chris Jansen van Jorksveld, voormalig jeugdtrainer bij IJFC in IJsselstein en een goede bekende van het gezin, schrijft in een indrukwekkend bericht het verdriet van zich af. ‘De tranen vloeien. Waarom dit mooie gezin!’
 2. Reuzenijs gestolen bij snackbar in Geffen: ‘Een jaar gratis ijs voor degene die ’m terugbrengt!’

  Reuzenijs gestolen bij snackbar in Geffen: ‘Een jaar gratis ijs voor degene die ’m terug­brengt!’

  ‘Wat een kansloze eikels wonen er in, of rond Geffen. Blijf met je poten van andermans spullen af! Als je een ijsje wil, kom dan gewoon naar binnen. Sukkels!’ Teksten waar geen woord Spaans bij zit. Ze werden vanochtend geplaatst op de Facebookpagina van Eethuys ’t Akkertje in Geffen. De levensgrote ijshoorn van het bedrijf - karakteriserend voor elke snackbar met een beetje statuur - is gestolen.