Volledig scherm
Een kindje aait een kuikentje in dierentuin Artis. © ANP

Meer vakantiegangers met Pasen: Top 5 bestemmingen

Tijdens de paasdagen gaan 600.000 Nederlanders op vakantie. Dat voorspelt NBTC Holland Marketing. Het zijn er 150.000 meer dan vorig jaar. Voor de mensen die er met Pasen op uit gaan: online reisbureau ebookers.nl zet voor u een top 5 paasbestemmingen op een rijtje.

'Vorig jaar was het met Pasen zo'n beetje kouder dan tijdens kerst. Nu is de weersverwachting beter,' verklaart woordvoerder Thérèse Ariaans van NBTC. 'Dat betekent dat meer mensen zullen gaan kamperen.'

De meeste Nederlanders die op vakantie gaan, zo'n 350.000, doen dat binnen de landsgrenzen. De reizigers die de grens overgaan, belanden in de meeste gevallen in België en Duitsland.

Top 5 paasbestemmingen
Volgens ebookers.nl zijn de volgende nationale en internationale bestemmingen het leukst om te bezoeken met Pasen.

Volledig scherm
© AP

1. New York: Easter Parade
Met Pasen trekken de inwoners van New York hun mooiste en gekste
paasoutfit uit de kast voor de Easter Parade. Ook de prachtig versierde
praalwagens zijn een onderdeel van deze traditie. De parade start op 20 april rond 10:00 uur op Fifth Avenue en eindigt rond 16:00 uur op 57th Street.

Volledig scherm
© ANP

2. Amsterdam: Kuikens knuffelen in Artis
Jong en oud genieten tijdens de paasdagen van de leuke en leerzame
activiteiten in de Amsterdamse dierentuin Artis. Knuffel met de pasgeboren kuikens, doe mee met de paasspeurtocht of leer meer over jonge dieren die uit het ei kruipen. Ben je van plan om deze dagen te overnachten in onze eigen hoofdstad? Wacht dan niet te lang met boeken, Amsterdam is namelijk voor Nederlanders de populairste bestemming om een lang weekend door te brengen met Pasen.

Volledig scherm
© ap

3. Londen: Paaseieren zoeken in de Kew Gardens
De botanische Kew Gardens staan van 5 tot en met 21 april geheel in het teken van Pasen. Op 20 april om 09:30 start de zoektocht naar de 'tokens'. Ruil deze tokens vervolgens bij de paashaas in voor een heerlijk chocolade paasei. Kun je geen genoeg krijgen van chocolade? Dat komt goed uit: deze twee weken is er Charlie's Chocolate Adventure in de Kew Gardens. Geniet tijdens dit avontuur van een chocoladetour, ontdek de geschiedenis van chocolade en luister naar de oempa-loempa gedichten.

Volledig scherm
© AFP

4. Parijs: Paaseieren maken in het Chocolademuseum
Het Musée du Chocolat gaat vierduizend jaar terug en vertelt de
overheerlijke geschiedenis van chocolade. In de maanden april en mei kun
je in dit museum ter gelegenheid van Pasen een chocoladeworkshop
volgen. Onder begeleiding van een meester chocolatier mag je een uur lang werken aan jouw eigen chocolade paashaas of paasei, en deze na afloop natuurlijk heerlijk zelf opeten. Het fijne aan Parijs is dat het rondom Pasen lang niet zo druk is als in de zomer, geniet daarom van de rust in deze romantische hoofdstad.

Volledig scherm
© EPA

5. Sydney: Royal Easter Show
De legendarische Royal Easter Show in Sydney van 10 t/m 23 april staat dit jaar in het teken van 'Let your senses run wild'. Deze jaarlijks terugkerende show is het grootste evenement in Australië en trekt ieder jaar duizenden bezoekers.

Prikkel je zintuigen en knuffel met dieren, proef het lekkerste eten, de beste wijnen en snuif de heerlijke geur van versgebakken scones op. Wees op tijd met het boeken van een vliegticket naar het zonnige Australië: Sydney is de populairste bestemming van dit werelddeel - het aantal mensen dat een ticket naar deze stad boekte, steeg afgelopen jaar met 30 procent.