Werkzaamheden in het Hazemeijer-complex waar het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) toestemming heeft gekregen een noodopvang voor honderd vluchtelingen in te richten.
Volledig scherm
Werkzaamheden in het Hazemeijer-complex waar het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) toestemming heeft gekregen een noodopvang voor honderd vluchtelingen in te richten. © ANP

Meerdere gemeenten zorgen voor noodopvang vluchtelingen

De gemeenten Hengelo, Utrecht en Amersfoort springen snel bij om extra slaapplekken te regelen voor de opvang van asielzoekers. Ze geven daarmee gehoor aan de oproep van onder meer de burgemeester van de gemeente Westerwolde en het demissionaire kabinet om nog dit weekend het azc in het Groningse Ter Apel te helpen.

34 reacties

 • Lex van de Broek

  1 jaar geleden
  Met duizenden en duizenden word de asielstroom wekelijks aangevuld tot maximale opvang is bereikt.. echter er is geen maximum aan het aantal asielzoekers gesteld ,logisch dat de vluchteling dan de "halve wereld'' oversteekt en dwars door(veilige landen)in Europa reist met zo 'n beleid neem ik de vluchteling niets kwalijk maar de beleidsmakers des te meer... wat mij betreft mag dan ook de rest van de 40 miljoen Afghanen een veilig heenkomen zoeken ,dat is wel zo sociaal !!
 • John Houben

  1 jaar geleden
  Een falende overheid en een razend volk is de juiste combinatie om de vlam in de pan te laten slaan.
 • Chris Eskes

  1 jaar geleden
  De media spelen een kwalijke rol door deze mensen steevast vluchtelingen te noemen, dat zijn ze niet, ze zijn economische migranten. Als ergens oorlog uitbreekt dan vluchten mensen naar buurlanden totdat ze weer naar huis kunnen, dan ga je niet naar een ander continent om het land met de beste uitkeringen uit te zoeken. De mensen die het allemaal zo zielig vinden zouden eerst eens zelf na moeten denken.
 • Charles de Wit

  1 jaar geleden
  Het zou helpen als er een duidelijk onderscheid werd gemaakt tussen gelukszoekers en asielzoekers. De gelukszoekers zorgen er voor dat het draagkracht onder de mensen verdampt om asielzoekers op te vangen. Je ziet het in Brabant en Limburg waar veel probleemgevallen gedumpt werden en nu op de ene na de andere plaats de contracten niet meer verlengd worden. Want over een tijdje zal de opvangcapaciteit gigantisch afnemen door het wanbeleid van het COA en de regering.
 • kirsten van veen

  1 jaar geleden
  Iedereen die hier gereageerd heeft, heeft een dak boven zijn hoofd, dus wat geeft ons het recht om te oordelen over vluchtelingen? Die mensen hebben onze hulp nodig dus moeten wij die geven.
 1. Reacties op hoger beroep zaak-Mallorca: ‘De familie Heuvelman verloor Carlo aan zo'n vechtpartijtje’
  42

  Reacties op hoger beroep zaak-Mallorca: ‘De familie Heuvelman verloor Carlo aan zo'n vechtpar­tij­tje’

  ‘Advocaat Harriët de Kroon vindt de strafmaat gewoon te hoog voor twee vechtpartijtjes. Zou de familie Heuvelman er ook zo over denken?’ en ‘Ja, 150 jaar geleden werd de slavernij afgeschaft, maar beseffen we dan niet dat die nog altijd bestaat: kindearbeid, de seksindustrie en kijk alleen maar wat er in Qatar gebeurt’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van zaterdag 26 november verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.