Volledig scherm
19-01-2020-Terborg-hoofdstraat explosie bovenwoning-foto Theo Kock-01 © theo kock persfotografie

Meerdere gewonden bij explosie in woning boven winkelpand in Terborg

UpdateBij een explosie in een woning boven winkels in het Gelderse Terborg zijn meerdere mensen gewond geraakt. Dat meldt de brandweer. 

De explosie vond plaats in een bovenwoning aan de Hoofdstraat, middenin het centrum van Terborg. Er is geen brand uitgebroken. De ramen van de woning zijn eruit gevlogen en de straat ligt bezaaid met puin. Mogelijk waren er problemen met een kachel, aldus een woordvoerder van de brandweer. Er zou een gezin met kinderen in het pand wonen.

Over de aard van de verwondingen van de slachtoffers en hoeveel slachtoffers er zijn, kan hij nog niets zeggen. Een traumahelikopter kwam ter plaatse. Een van de gewonden wordt in een ambulance behandeld. 

De Veiligheidsregio spreekt van een Grip 1 situatie, wat betekent dat meerdere hulpdiensten samenwerken. 

Volledig scherm
19-01-2020-Terborg-hoofdstraat explosie bovenwoning-foto Theo Kock-01 © theo kock persfotografie
Volledig scherm
Terborg © Joost/ Ron V Media
  1. Oud-eigenaar S.E. Fireworks is gebroken man: ‘Wanneer houdt dit op?’
    PREMIUM
    vuurwerkramp enschede

    Oud-eigenaar S.E. Fireworks is gebroken man: ‘Wanneer houdt dit op?’

    Bijna twintig jaar na de vuurwerkramp in Enschede wordt voormalig fabriekseigenaar Harm Smallenbroek aangewezen als mogelijke saboteur door ex-klokkenluider Paul van Buitenen. Daarmee zou hij verantwoordelijk zijn voor 23 doden. Smallenbroek is een gebroken man. Sinds 2001 heeft hij geen interview meer gegeven, tot vandaag. ,,Je wilt wel, maar je komt er nooit meer van los. We zijn die dag, net als velen, alles kwijtgeraakt.