Politieagenten en brandweerlieden oefenen op hoe om te gaan met relschoppers die hen belagen met vuurwerk tijdens de jaarwisseling
Volledig scherm
Politieagenten en brandweerlieden oefenen op hoe om te gaan met relschoppers die hen belagen met vuurwerk tijdens de jaarwisseling © ANP

Meerderheid van de Kamer is voor verbod op gevaarlijk vuurwerk

updateEr tekent zich een meerderheid in de Tweede Kamer af die voor verbod op knalvuurwerk en gevaarlijk siervuurwerk is. Sinds de jaarwisseling schuift namelijk ook de PvdA op en wil het een totaalverbod zelfs niet langer uitsluiten.

  1. Rechtszaak tegen beruchte sekteleider begint: Robert B. verdacht van 132 keer seksueel misbruik

    Rechtszaak tegen beruchte sektelei­der begint: Robert B. verdacht van 132 keer seksueel misbruik

    Robert B., de beruchte sekteleider van de omstreden Orde der Transformanten, wordt vervolgd voor 132 keer seksueel misbruik van één en dezelfde persoon: de nu 26-jarige Emma. Dat blijkt uit de aanklacht van het Openbaar Ministerie in het Duitse Kleef waar de zaak komende vrijdag begint. Emma zat met haar moeder al vanaf haar tiende jaar bij de sekte, maar ontvluchtte de Orde die tegenwoordig in het Duitse Goch zit.
  2. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.