Ondanks dat veel Europese landen volgende week de grenzen weer openen voor toeristen, blijven de meeste mensen deze zomer in Nederland.
Volledig scherm
Ondanks dat veel Europese landen volgende week de grenzen weer openen voor toeristen, blijven de meeste mensen deze zomer in Nederland. © Mark Reijntjens

Meeste mensen gaan deze zomer niet (of in eigen land) op vakantie: 'Gedoe in een ander land met al die regels’

ENQUÊTE ZOMERVAKANTIEOndanks dat veel Europese landen volgende week de grenzen weer openen voor toeristen, blijven de meeste mensen deze zomer in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder zo’n 29.000 mensen. De helft van de ondervraagden is helemaal niet van plan om op vakantie te gaan. Een derde wil wel gaan of heeft al geboekt, maar ook daarvan blijft 42 procent in eigen land. 

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  1

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.
 1. 'Straatrace' in Epe blijkt remproeven van de politie te zijn na ongeluk
  Play

  'Straatrace' in Epe blijkt remproeven van de politie te zijn na ongeluk

 2. Drama voor Utrechtse winkeliers: plofkraak richt enorme ravage aan
  Play

  Drama voor Utrechtse winkeliers: plofkraak richt enorme ravage aan