Volledig scherm
Commissaris van Koning Jacques Tichelaar tijdens een gesprek met leden van het provinciebestuur in Drenthe. © ANP

Meeste partijen Drenthe willen nog toelichting van Tichelaar

De meeste partijen in Provinciale Staten van Drenthe willen van hun commissaris van de Koning Jacques Tichelaar vandaag meer toelichting over een omstreden opdracht die zijn schoonzus kreeg. 

Ze wachten zijn reactie af voordat ze willen oordelen of Tichelaar kan blijven als commissaris, werd vangmiddag duidelijk tijdens een spoeddebat over de kwestie. Alleen de oppositiepartijen SP en PVV maakten snel duidelijk dat ze het vertrouwen in Tichelaar zijn kwijtgeraakt.

PvdA-kopstuk Tichelaar kwam afgelopen dagen in ernstige problemen omdat hij het bedrijf van zijn schoonzus heeft aangedragen voor een opdracht voor renovatie in het monumentale Huize Tetrode in Assen. Op zaterdag ontkende hij dat nog maar later moest hij in een brief aan Provinciale Staten toegeven dat hij de firma van zijn schoonzus had genoemd. Zij ontving in totaal ruim 3000 euro voor de klus.

  1. Amerika klaagt YouTubers aan voor ‘gepland’ bezoek aan verboden militaire basis Area 51

    Amerika klaagt YouTubers aan voor ‘gepland’ bezoek aan verboden militaire basis Area 51

    YouTubers Ties Granzier (20) en Govert Sweep (21), die in Amerika werden opgepakt omdat ze de militaire basis Area 51 betraden, zijn aangeklaagd voor het binnentreden van verboden terrein. Justitie verdenkt hen ervan dat bewust gepland te hebben in overleg met anderen. Op zo'n daad van grote burgerlijke ongehoorzaamheid staat maximaal een jaar cel. De mannen verschijnen morgen voor de rechter.