Volledig scherm
Commissaris van Koning Jacques Tichelaar tijdens een gesprek met leden van het provinciebestuur in Drenthe. © ANP

Meeste partijen Drenthe willen nog toelichting van Tichelaar

De meeste partijen in Provinciale Staten van Drenthe willen van hun commissaris van de Koning Jacques Tichelaar vandaag meer toelichting over een omstreden opdracht die zijn schoonzus kreeg. 

Ze wachten zijn reactie af voordat ze willen oordelen of Tichelaar kan blijven als commissaris, werd vangmiddag duidelijk tijdens een spoeddebat over de kwestie. Alleen de oppositiepartijen SP en PVV maakten snel duidelijk dat ze het vertrouwen in Tichelaar zijn kwijtgeraakt.

PvdA-kopstuk Tichelaar kwam afgelopen dagen in ernstige problemen omdat hij het bedrijf van zijn schoonzus heeft aangedragen voor een opdracht voor renovatie in het monumentale Huize Tetrode in Assen. Op zaterdag ontkende hij dat nog maar later moest hij in een brief aan Provinciale Staten toegeven dat hij de firma van zijn schoonzus had genoemd. Zij ontving in totaal ruim 3000 euro voor de klus.

  1. Merthe uit Haren kan weer anoniem over straat Logo AD+
    Project X-rellen

    Merthe uit Haren kan weer anoniem over straat

    Ze was vijftien toen ze ongewild en indirect met een Facebook-post de aanstichtster werd van de ongekend massale Project X-rellen in het Groningse dorp Haren. Merthe, het jonge kassameisje van Albert Heijn, zweeg jarenlang tegenover de buitenwereld. Om weer een kans te hebben op een normaal leven. Vijf jaar later staat ze symbool voor het breed gedeelde standpunt dat het dorp weer verder wil: ‘Ik ben blij dat ik weer anoniem over straat kan’.