Megablunder Harkemase Boys wordt wereldnieuws

VideoDe megablunder van Dennis van Duinen, de linksback bij de Friese voetbalclub Harkemase Boys, voor een open doel is wereldnieuws. Spaanse en Britse media spreken van een 'mislukking' en vinden het 'pijnlijk om naar te kijken'. Dat vindt Van Duinen zelf ook.

Volledig scherm

,,Ik was helemaal niet bezig met missen. Ik wilde de bal hoog binnenschieten en ik was eigenlijk al bezig met juichen. Maar de bal kwam op een polletje…’’ Dennis van Duinen lacht als een boer met kiespijn. 

Heel voetballend Nederland heeft het filmpje inmiddels gezien. Een werkelijk bizar moment, gistermiddag bij het duel in de Derde Divisie tussen Harkemase Boys en SV Capelle. De thuisploeg had een 2-0 voorsprong genomen, waarna Dennis van Duinen de wedstrijd vroeg in de tweede helft kon beslissen. Hij produceerde echter de blunder van de eeuw (te zien vanaf minuut 3), waarna zijn ploeg het duel ook nog eens met 2-3 verloor...

,,Dat maakt het extra zuur. Ik ben gaan douchen en meteen naar huis gegaan", vertelt Van Duinen. De video werd vandaag overal opgepikt. Zelf heeft de linksback het filmpje ook al bekeken. ,,Eén keer. Meer dan genoeg. Ik probeer het grappige er maar van in te zien. De volgende keer loop ik met de bal over de doellijn en juich ik pas als ik zeker weet dat-ie zit...’’

Harkemase Boys versterkte zich voor de zomer juist met de uit Hoogezand afkomstige Van Duinen. Hij speelde hiervoor bij Jong FC Twente in de Tweede Divisie. Daarvoor speelde Van Duinen al vanaf zijn achtste in de jeugdopleiding van FC Groningen.