Beeld ter illustratie
Volledig scherm
Beeld ter illustratie © Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Meisje (14) kan weken niet eten na slikken van ‘vitaminepillen’ die ze op straat kreeg

Twee zogenaamde ‘vitaminepillen’ kostten een 14-jarig meisje bijna het leven, zo meldt de politie. Het bleek echter te gaan om XTC-pillen. Twee mannen van rond de 19 jaar zouden haar die pillen hebben gegeven op straat in Ede. 

 1. Van Dissel: ‘Aantal besmettingen nog steeds veel te hoog, we kunnen dit niet volhouden’
  video's
  119

  Van Dissel: ‘Aantal besmettin­gen nog steeds veel te hoog, we kunnen dit niet volhouden’

  Het totale aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen stijgt in de komende twee weken hoogstwaarschijnlijk tot boven de 3200. Dat zei Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), dinsdag in de Tweede Kamer. RIVM-baas Jaap van Dissel ziet wel een afvlakking in het aantal besmettingen, maar stelt dat de corona-epidemie in ons land nog altijd op ‘een veel te hoog niveau zit'.
 2. Groot onderzoek naar misstanden en misbruik in danswereld: ‘Decennia lang stil geweest’
  video

  Groot onderzoek naar misstanden en misbruik in danswereld: ‘Decennia lang stil geweest’

  Kim Koumans uit het Brabantse Oosterhout heeft er maandenlang voor geknokt. Ze heeft noodgedwongen haar nare ervaringen met de rest van de wereld moeten delen. Nu werpt het zijn vruchten af: in januari start een onderzoek naar de misstanden in de gehele danswereld. Naar verwachting wordt het groter dan het vergelijkbare turndossier, vanwege het aantal slachtoffers en de mate van seksueel misbruik.