Volledig scherm
Het meisje is inmiddels herenigd met haar ouders © foto

Meisje (4) wacht urenlang tevergeefs op ouders op politiebureau

Een 4-jarig, verdwaald meisje heeft maandag in Almelo urenlang zitten wachten op haar ouders. De politie had grote moeite de ouders te traceren van het kind, die in de veronderstelling waren dat hun dochter gewoon op school zat. Na ruim vier uur werden ouders en dochter alsnog herenigd bij Stadstoezicht Almelo.

Politie Almelo zegt nog niet eerder te hebben meegemaakt dat een kind zo lang kwijt was, voordat iemand het miste.

Het meisje werd vanochtend rond de klok van tien in Almelo aangetroffen bij het van Goghplein, ter hoogte van de Titus Brandsmahof. Ze was volledig gekleed in het roze en had een rugzakje bij zich met broodtrommel en drinkbeker.

Een medewerker van stadstoezicht had het kleine meisje zien ronddwalen en besloot de politie te waarschuwen. Daar werd besloten het meisje op te vangen bij Stadstoezicht Almelo.

Foto

Het kind zat vervolgens urenlang in een kamertje te wachten op haar ouders. Ondertussen at ze haar boterhammen op en maakte ze meerdere tekeningen.

Volgens de politie kon het meisje zelf weinig vertellen. Een medewerkster van stadstoezicht Almelo vertelt: ,,Het enige dat ze kon vertellen was dat ze Milou heet en naar Juf Barbera wilde. Maar ze is heel lief geweest de hele tijd."

Politie en stadstoezicht checkten ondertussen kinderdagverblijven en scholen in de omgeving, maar daar werd niemand vermist. Ook bij het asielzoekerscentrum in het naburige Azelo zeiden ze geen kinderen te missen.

Een oproep op Facebook met omschrijving van het meisje leverde eveneens geen resultaat op. Als noodgreep besloot de politie rond 13.30 uur een foto van het kind te publiceren. Dat sorteerde effect, na duizenden 'shares' op Facebook werd het meisje binnen een uur herkend en meldden de ouders zich. 

Quote

Het enige dat ze kon vertellen was dat ze Milou heet en naar Juf Barbera wilde

Wel gebeld

Het bleek te gaan om een 4-jarig meisje uit Rijssen dat op basisschool Het Palet in Almelo zit. Dat is een school voor kinderen die niet of nauwelijks de Nederlandse taal beheersen. Het meisje was vanmorgen naar Almelo gebracht met een busje. Na het verlaten daarvan wandelde ze niet naar school, maar de straat in.

De ouders van het kind waren in de tussenliggende periode in de veronderstelling dat hun dochter gewoon op school zat. De school dacht op haar beurt dat het meisje er gewoon een dagje niet was, zonder zich af te melden.

Een docent van de school zegt dat de ouders wel gebeld zijn, maar geen gehoor gaven. Aansluitend meldde een leidinggevende geen nadere toelichting te willen geven. "De zaak is opgelost, daar willen we het bij laten." De school wilde ook geen toelichting geven op de identiteit van het meisje.