Meisje (6) aangevallen door twee rottweilers, zwaargewond per traumaheli naar ziekenhuis

videoEen 6-jarig meisje is donderdagavond in de Brabantse plaats Kaatsheuvel gebeten door twee rottweilers. Het kind raakte zwaargewond en is per traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis.

Het meisje was buiten aan het spelen toen zij gebeten werd door de viervoeters. Het kind werd door omstanders en de eigenaar van de dieren bevrijd uit de bekken van de honden. Hierbij is een rottweiler overleden. Volgens een woordvoerder van de politie is het nog niet duidelijk of de honden losliepen of dat ze zijn losgebroken. Voor de hond die nog in leven is, wordt waarschijnlijk een gedragstraject begonnen.  

Er kwamen veel hulpdiensten ter plaatse, waaronder een traumahelikopter. Dat geeft volgens de politie de ernst van de situatie aan: ,,Meestal assisteert het traumapersoneel alleen en wordt het slachtoffer per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Alleen als er echt sprake is van zéér ernstige verwondingen of hoge noodzaak, wordt een slachtoffer per helikopter vervoerd.” Hoe het momenteel gaat met het slachtoffer, is onbekend.

UPDATE: Toestand meisje (6) stabiel na aanval rottweiler in Kaatsheuvel: ‘Ze lijkt buiten levensgevaar’

Een meisje werd donderdagavond aan de Zuidhollandsedijk in Kaatsheuvel gebeten door twee rottweilers.
Volledig scherm
Een meisje werd donderdagavond aan de Zuidhollandsedijk in Kaatsheuvel gebeten door twee rottweilers. © Erik Haverhals / Foto Persbureau Midden Brabant
  1. Ongelooflijk: 1,9 miljoen voor medicijn zieke Jayme (1) is binnen! ‘We zijn zo dankbaar’
    Update/video

    Ongeloof­lijk: 1,9 miljoen voor medicijn zieke Jayme (1) is binnen! ‘We zijn zo dankbaar’

    De benodigde 1,9 miljoen om de zieke Jayme van Pelt (1) te helpen, is sinds vanochtend binnen. Het jochie lijdt aan de dodelijke spierziekte SMA type 1, waarbij zijn spieren langzaam uitvallen. Met het geld voor het duurste medicijn ter wereld kan Jayme eindelijk worden behandeld. Dit moet voorkomen dat hij overlijdt. ,,We zijn zo dankbaar’’, reageren oma Ellen van Pelt en de andere leden van Team Jayme.