Archieffoto
Volledig scherm
Archieffoto © ANP

'Meisje (6) uit Weert korte tijd ontvoerd in kofferbak'

Een 6-jarig meisje is woensdagavond korte tijd ontvoerd in het Limburgse Weert. Het kind werd rond 18.00 uur op de Maastrichtstraat vermoedelijk tegen haar wil door een man in een witte auto gezet. 

Volgens dagblad De Limburger zou de bestuurder haar hebben verzocht in de auto te stappen. Toen ze dat weigerde zou hij haar in de kofferbak van de auto hebben gezet. Volgens de politie was de kofferbak niet goed gesloten, waardoor een getuige haar zag zitten.

Niet veel later slaagde het meisje er aan de Nedermaaslaan weer in om de auto te verlaten. Of ze zelf is ontsnapt of dat haar belager haar heeft laten gaan, is onduidelijk. Het meisje, dat inmiddels weer met haar familie is herenigd, is volgens de politie erg geschrokken.

Van de auto, vermoedelijk een Volkswagen Golf of soortgelijk model, en de man ontbreekt elk spoor. De politie roept getuigen op om zich te melden.

  1. Lezersbrief over Brabantse Mien en Henk ontketent storm: alle reacties op een rij
    Opinie

    Lezers­brief over Brabantse Mien en Henk ontketent storm: alle reacties op een rij

    Jacqueline Klaassen uit Etten-Leur stuurde ons een brief naar aanleiding van het artikel over het echtpaar Mien en Henk Van Lith dat overleed aan de gevolgen van het coronavirus. Haar brief ontketende een storm aan reacties. Uiteenlopend van verontwaardiging tot lezers die het met haar eens zijn. Wij hebben alle brieven van de afgelopen week verzameld. Inclusief die van Jacqueline Klaassen, die aan het einde nog één reactie geeft op de ingezonden brieven.