Volledig scherm
© Roelf Jan Duin

Meisjes redden broertje van verdrinkingsdood in Amsterdamse Sloterplas

Drie meisjes hebben vanavond in Amsterdam hun jonge broertje gered van een verdrinkingsdood. Ze wisten de jongen uit het water van de Sloterplas te halen, nadat hij daar in de problemen was gekomen.

 1. LIVE | Franse regering gooit Parijs verder op slot, vaccin mogelijk begin 2021 beschikbaar
  VIDEO

  LIVE | Franse regering gooit Parijs verder op slot, vaccin mogelijk begin 2021 beschik­baar

  Als de laatste onderzoeken succesvol zijn, kan Nederland in de eerste maanden van volgend jaar al beschikken over vaccins tegen het coronavirus. Nog eens acht veiligheidsregio’s gaan deze week nog naar risiconiveau 2 (‘zorgelijk’). Verder is het aantal coronapatiënten dat op een intensive care wordt opgenomen de afgelopen dagen zo hard gestegen dat de alarmbellen afgaan. Ook vandaag lees je in dit liveblog alles over het coronavirus. De ontwikkelingen van de afgelopen dagen staan hier.
 2. Openbaar Ministerie eist negen jaar cel tegen afwezige vader van ontvoerde Insiya
  video

  Openbaar Ministerie eist negen jaar cel tegen afwezige vader van ontvoerde Insiya

  Shehzad Hemani, de vader van de nu 6-jarige Insiya die zijn dochter vier jaar geleden liet ontvoeren en naar India liet brengen, moet als het aan justitie ligt negen jaar de cel in. Dat heeft het Openbaar Ministerie vandaag geëist. Zijn medeverdachte neef Imran S. moet vier jaar de cel in, eist het OM. Beiden mannen waren zoals verwacht niet bij de rechtszaak aanwezig en hadden zelfs geen advocaat naar de rechtbank in Amsterdam gestuurd. De mannen zitten voor zover bekend in India en worden bij verstek berecht. De rechter doet 12 oktober uitspraak.