Volledig scherm
PREMIUM
Nynke de Jong. © AD/Joost Hoving

Meisjes van vijftien moeten nog wel iets te dromen hebben

ColumnNynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

Vijftien is een lastige leeftijd. Je voelt je al heel oud, maar je mag nog bijna niks. Ik was toen, zoals Annie M.G. Schmidt het ooit treffend verwoordde, 'met mos begroeid'. Twee van die ongeplukte wenkbrauwen, een eeuwige strijd met de jeugdpuisten en ondertussen maar dromen, dromen, dromen. Over het leven dat ik ooit zou leiden, wanneer ik het zelf voor het zeggen had. Als journaliste of als docente Nederlands.

 1. Taakstraf en boete voor actrice Robin Martens na mishandelen agent

  Taakstraf en boete voor actrice Robin Martens na mishande­len agent

  De officier van justitie van het Openbaar Ministerie Noord-Holland heeft voormalig GTST-actrice Robin Martens (27) vandaag een taakstraf van 45 uur en een boete van 300 euro opgelegd omdat ze op 29 september tijdens een avondje in Castricum stappen een agent meermaals in het gezicht sloeg. Martens werd vandaag achter gesloten door justitie verhoord. Volgens het OM heeft ze haar straf aanvaard en zal ze in niet in hoger beroep gaan.
 2. Rutte: Heb niet de illusie dat we racisme oplossen met wetgeving alleen
  VIDEO

  Rutte: Heb niet de illusie dat we racisme oplossen met wetgeving alleen

  Racisme kan alleen succesvol worden aangepakt als iedere Nederlander daarbij helpt. Dat zei premier Mark Rutte vanmiddag in de Tweede Kamer, waar hij door de oppositie heen was geroepen om ‘leiderschap’ te tonen rond het racisme-incident tijdens een voetbalwedstrijd dit weekend. ,,Heb niet de illusie dat we dit oplossen met wetgeving alleen. Dat kan alleen als we met 17 miljoen mensen zeggen: Dit accepteren we niet meer.’’