Tweede Kamerlid Wybren van Haga (BLVN) deed afgelopen zomer aangifte bij de politie nadat een agressieve man zijn woning was binnengedrongen.
Volledig scherm
Tweede Kamerlid Wybren van Haga (BLVN) deed afgelopen zomer aangifte bij de politie nadat een agressieve man zijn woning was binnengedrongen. © ANP

Meldingen van ernstige bedreigingen tegen politici nu al bijna verdubbeld

De politie ziet steeds meer meldingen van ernstige bedreiging aan het adres van Kamerleden en bewindspersonen. Bij het Team Bedreigde Politici (TBP) kwamen in de eerste negen maanden van dit jaar ruim duizend meldingen van opruiing en bedreiging binnen. In heel 2021 waren dat er 588.

  1. Natuurlijk wilde rechts-radicaal Ben niet dat Rutte tegen een muur werd gezet, maar hij schreef het wel
    PREMIUM

    Natuurlijk wilde rechts-radicaal Ben niet dat Rutte tegen een muur werd gezet, maar hij schreef het wel

    Of hij echt wil dat minister-president Mark Rutte ‘tegen een muur wordt gezet’? Nee, natuurlijk niet, zegt de rechts-radicale Ben van der K. (47) als hij woensdag in de rechtbank terechtstaat voor bedreiging van de premier en agenten. ,,Ik ben stellig en gebruik stevige woorden, maar als iemand dit zou doen, is dat verschrikkelijk. Wat met de ene politicus gebeurt, wil je niet dat dit gebeurt met anderen’’, verwijst hij naar de moord op zijn idool Pim Fortuyn.