Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Hollandse Hoogte / Jeroen Putmans fotografie

Mensen filmen dat ze zelfdodingspoeder innemen: ‘Je mag ernaast zitten en het zweet van voorhoofd vegen’

Mensen stellen documenten op, zetten hun handtekening eronder en filmen zelfs hoe ze zelfdodingspoeder uit éigen wil innemen. Allemaal om te voorkomen dat hun dierbaren die achterblijven later problemen krijgen met de politie. Zeker 2400 mensen zouden het poeder thuis hebben liggen.

24 reacties

 • Lin Maters

  1 jaar geleden
  K ben ermee eens dat het niet te makkelijk moet worden om aan te komen maar een ieder heeft na mijn mening recht zelf te beslissen over zijn leven maar in praktijk werkt dat niet zo Ik ben ruim 50+ heb niet gevraagd om geboren te worden om als vergelijking materiaal te zijn huiselijk geweld en nog veel meer meegemaakt mijn leven is v mij klaar ik wil niet meer maar loop overal tegen aan ik wil niet een ander een trauma bezorgen maar op een fatsoenlijk manier mijn leven beëindigen maar dat mag n
 • Henny Jansen

  1 jaar geleden
  Tom Haver en C van der Molen. Ik kan me bij uw argumenten volledig aansluiten. Zo hoort het maar wat doe je als je als jongere of als kind geen stem hebt omdat je denkt dat niemand je begrijpt en je dus zelf alleen komt te staan in dit leven..? Moeilijk hoor. Hulpverlening bestaat uit meer tijd maken, iets dat er nu niet is! Het is een schrijnend probleem. GGZ, jeugdzorg, ouderenzorg ,allemaal wegbezuinigd en dat is ook schande!
 • geert postmus

  1 jaar geleden
  Iedereen heeft het altijd over de "vrijheid" die wij hier hebben, niets is minder waar. Wij zijn gewoon productie modules, en die moeten zo lang mogelijk geld opleveren. Hoe gezonder je leeft, des te langer kun je werken. Er zouden gewoon klinieken moeten komen waar je op een humane manier een einde aan je leven kan maken, zonder tussenkomst van betweters. Die zgn hulpverleners kunnen ze beter omscholen tot IC verplegers, dan heb je er nog iets aan.
 • C van der Molen

  1 jaar geleden
  @TOM HAVER: Ik ben het volledig eens met jouw mening over het beslissingsrecht van artsen. Mijn vrouw is afgelopen februari overleden middels euthanasie op 41 jarige leeftijd, dus jong vind ik zelf. Wij zijn geweest bij het expertisecentrum Euthanasie in Utrecht en bij stichting De Einder. Wachtlijst was 2 jaar in Utrecht... Haar eigen psychiater heeft besloten de euthanasie te verlenen, Dank u wel!
 • P Calis

  1 jaar geleden
  Als je dood wil, dan moet dat gewoon kunnen. Moeten wel voorkomen dat mensen het in een opwelling doen. Maar om nou eerst verplicht 20 jaar in pijn te leven voor je eindelijk mag stoppen is gewoon sadistisch.