Volledig scherm
PREMIUM
Alles wat je thuislaat, is volgens ervaringsdeskundige Ellen van Drunen mooi meegenomen. © Joost Hoving

Met de fiets op vakantie? Drie paar schoenen, laat die maar thuis

AD Fietstest 2019Spannend, je eerste serieuze fietsvakantie met partner of vrienden komt eraan. Wat neem je mee? Wat juist niet? En hoe bereid je je mentaal voor op, misschien wel, drie weken lang elke dag op jezelf aangewezen zijn?

Op Facebook en in blogs delen steeds meer fietsers hun vakantie-ervaringen. Vakantiefietsen is het moderne avonturieren: actief, dicht bij de natuur, gezond, verrijkt de geest, brengt mensen bij elkaar.

Pas in de praktijk leer je hoe je dat het beste aanpakt, een stevige meerdaagse fietstocht, maar het is verstandig vooraf adviezen in te winnen. Anders kan het plezier de eerste keer weleens tegenvallen. Ervaringsdeskundige Ellen van Drunen (44) geeft lezingen over vakantiefietsen; haar handzame Handboek Fietsvakantie ligt in de boekhandel (Bike4Travel, €18,95).

  1. Onderzoek naar Zaanse juffrouw na klachten over 'stokslagen’

    Onderzoek naar Zaanse juffrouw na klachten over 'stokslagen’

    Een lerares van groep 3 van basisschool De Voorzaan in Zaandam is voorlopig op non-actief gezet na klachten van bezorgde ouders over lijfstraffen in de klas. Volgens de ouders worden kinderen gekleineerd en geslagen met een stok. Ook moesten ze hun lunch van de vloer opeten. De school neemt de klachten serieus en is een uitgebreid onderzoek begonnen, valt te lezen op de site. Een leerkracht reageert woest aan de telefoon en wenst niet met de media te praten.