Ecoloog Jacob van der Weele laat het Natura2000 ven in het Landgoed Lonnekermeer zien. Het kan tegen een stootje, maar mos duidt op verzuring door stikstof.
Volledig scherm
Ecoloog Jacob van der Weele laat het Natura2000 ven in het Landgoed Lonnekermeer zien. Het kan tegen een stootje, maar mos duidt op verzuring door stikstof. © Emiel Muijderman

Met één boom is stikstofprobleem Twentse Lonnekermeer weggepoetst: ‘Ze zijn gek geworden!’

Het is aan één boom in het natuurgebied Lonnekermeer, gelegen tussen Enschede, Hengelo en Oldenzaal, te danken dat de provincie een natuurvergunning heeft afgegeven voor evenementen op het nabijgelegen vliegveld. Dat blijkt uit onderzoek van Tubantia. „Ze zijn gek geworden.”

19 reacties

 • JOHN MULDER

  2 maanden geleden
  John Mulder In mijn optiek zijn de klimaatfanatici juist gek geworden. Om het klimaat te sparen wordt de natuur vernietigd door het volbouwen met windmolens en zonneparken. De klimaatfanatici zouden juist moeten pleiten voor kernenergie en onderzoek naar het verwerken van radioactief afval. Dan wordt het klimaat gered, maar ook de natuur.
 • J.C. Phitphan

  2 maanden geleden
  In een landje waar meer regeltjes zijn dan inwoners, moet je wel een beetje creatief daarmee omgaan, anders valt gewoon alles stil, geen boeren meer, geen huizen bouwen, geen auto rijden, niet meer vliegen, maar ook dan zal men wel weer wat te zeuren hebben, overigens neem ik wel aan dat als men dit geneuzel zo erg vindt, er wel zo'n ding met een stekker voor de deur staat??? Of dat nou toch weer net niet??
 • R. Nagelkerke

  2 maanden geleden
  Het college van Gedeputeerde Staten is lekker handjeklap aan het doen met bevriende zakenmensjes. De natuur zal ze oxideren op donkere plaatsen. Geld is nu eenmaal belangrijker dan leven.
 • Cornelis Dubbeldam

  2 maanden geleden
  Kees Dubbeldam Emissierechten verkopen is een achterlijk systeem , fijn voor de verkoper maar de vervuiling wordt verplaatst.
 • Kfj Mulder

  2 maanden geleden
  Investeer eens in een goede spoorverbinding met het Noorden. De Lelylijn.