Volledig scherm
PREMIUM
Rechtbanktekening van Gökmen T. tijdens de eerste inleidende zitting voor de rechtbank in Utrecht. De 37-jarige T. wordt verdacht van de aanslag op een tram in Utrecht: meervoudige moord of doodslag met een terroristisch oogmerk. Bij de schietpartij op het 24 Oktoberplein werden drie mensen gedood en raakten drie anderen ernstig gewond. Een van hen overleed later alsnog. © ANP Graphics

Met een brutale blik en spottend lachje loopt Gökmen Tanis de rechtszaal in

Met brutale blik en een spottend lachje om de lippen kwam de Utrechtse tramschutter Gökmen Tanis vanmorgen de zaal in. Geen spoor van berouw over het leed dat hij op 18 maart heeft aangericht.

Als de deur openzwaait, houdt iedereen in de rechtszaal in Utrecht z’n adem in. Het duurt een paar seconden, maar dan komt Gökmen Tanis binnen. Blauw-wit trainingsjack, zwarte broek, lichtblauwe gympen en de kenmerkende rossige baard, die hij ook heeft op de foto die van hem verspreid is. Z’n armen zijn door de parketpolitie ingesnoerd in een soort banden. Volgens rechtbankvoorzitter Ruud Veldhuisen is dat nodig, omdat hij ‘vanmorgen zijn emoties niet onder controle had’.