Volledig scherm
PREMIUM
Bij het wedkantoor is het 'bingo'. © AD

Feyenoordfans komen bluffend aan kaartjes in Napels

Champions LeagueDe ‘Barbari van Rome’ zijn undercover in Napels. Feyenoordshirts liggen thuis in de kast. Seizoenkaarten zijn uit de portemonnee gehaald. Wie ondanks het verbod toch kaartjes wil kopen voor de Champions League-wedstrijd tegen Napoli, zegt dat hij uit België komt. Met succes.

Volledig scherm
Een van de tickets van 'de Belgen'. © AD

Zonder met zijn ogen te knipperen kijkt de lange, blonde en overduidelijke Nederlander de man van het wedkantoor aan. ,,We komen uit België’’, zegt hij vol overtuiging. De verkoper knikt vriendelijk. ,,Hoeveel kaarten wil je? Vier? Schrijf dan op dit briefje de namen en geboortedata van je vrienden.’’

Kort daarvoor was het overigens ook ‘no problemo’ voor deze verslaggever om met een Nederlands paspoort een kaartje te kopen, waar per ongeluk of mogelijk expres ‘Netherlands Antilles’ op staat. ,,Juich alleen niet als Feyenoord scoort’’, is de waarschuwing van een AS Roma-fan in gebrekkig Engels in de rij.

Officieel is er een verbod voor Nederlandse fans om kaarten te kopen voor het eerste uitduel van Feyenoord in de Champions League. Ze mogen wel naar Napels reizen, maar niet naar het stadion omdat het risico op problemen te groot is, aldus de politie.