Meteen prijs voor Tessa (18) op kunstbeurs New York

De 18-jarige kunstenares Tessa Aalbregt uit 's-Gravenzande heeft in New York een prijs gewonnen voor haar expositie op de kunstbeurs Artexpo New York. Ze sleepte de award 'Best International Exhibitor' - beste buitenlandse exposant - in de wacht.

Volledig scherm
Tessa Aalbregts studie van Frank Cowpers schilderij 'Vanity'. © Tessa Aalbregt Art
Volledig scherm
Tessa's moderne variant van Cowpers 'Vanity'. © Tessa Aalbregt Art

De aanwezigheid van Aalbregt op de grote Amerikaanse kunstbeurs afgelopen week was al bijzonder: de 18-jarige 's-Gravenzandse is pas een jaar geleden begonnen met schilderen. Ze tekent al wel wat langer. Ze vertrok vorige week naar New York met haar Haagse collega's Paole Stokman en Tim Hinton.

Klassiek
Haar schilderijen zijn niet wat je van een 18-jarige zou verwachten. Ze maakt klassieke olieverfschilderijnen waarbij ze de technieken, kleuren en thema's van de oude meesters gebruikt. De onderwerpen trekt ze daarbij wel naar deze tijd. Zo schilderde ze haar eigen variant van 'Vanity' van de Engelse schilder Frank Cowper. De vrouw in het orgineel verving ze door zichzelf, de spiegel door een mobieltje waarop een serfie te zien is.

Ervaring
De werken van de jonge Westlandse vielen in New York duidelijk in de smaak. Bij de prijsuitreiking wordt haar werk buitengewoon genoemd, 'dat al velen is opgevallen. Ga dat zien.'

Aalbregt laat via haar Facebookpagina weten vereerd te zijn en het een geweldige ervaring te vinden.