MH17-proces: Amerikanen geven satellietbeelden van Buk-raket definitief niet prijs

VideoOndanks herhaalde verzoeken van het Openbaar Ministerie en de rechtbank geven de Verenigde Staten definitief niet meer informatie over satellietbeelden waarop de lancering te zien zou zijn van de Buk-raket die vlucht MH17 heeft neergehaald. Dat zou niet kunnen om ‘de bronnen van inlichtingen te beschermen’, bleek vanochtend tijdens de eerste dag van de inhoudelijke behandeling van het MH17-proces.

26 reacties

 • Kandi Zoltan

  1 jaar geleden
  @Natalia Vorontsova: Typerend gedrag van een Rus(in). In juli 2014 heeft Rusland meerdere uit de duim gezogen verhalen gepubliceerd. MH17 zou opgestegen zijn geweest al volgeladen met dode lichamen. Dan een Spaanse luchtverkeersleider die uit Spanje "alles heeft gezien". Dan een in Photoshop opgemaakte "satellietbeeld" met een "Oekrainse MiG" - vier keer zo groot als MH17. Iedereen is schuldig, maar niet jullie. "Нас там нет." "Wij zijn er niet (geweest)." Schaam je! Heb respect voor 298 levens!
 • Hans Schoenmakers

  1 jaar geleden
  De doorsnee burger begrijpt niets van 'hogeschool-politiek'. Ik ook niet. Maar ik zie wel heel veel 'onlogische' besluitvormingen. Toch, als de Amerikanen een grote jongen in het Kremlin heeft rondlopen, dan zullen ze die ten alle tijden uit de wind houden. En dan is het niet de vraag of dat rechtvaardig is. Voor Amerika zijn de belangen groot. En 'een vliegtuig neerhalen' met burgers door 'de Russen' behoort zodoende tot 'colateral damage'.
 • Natalia Vorontsova

  1 jaar geleden
  Beste A.J.J van Laaren. Uw reactie is descrimenerend en ongepast, bovendien schrijft u aantal stellingen zonder geen enkele bewijs. Ontbreken nuanceringsvermogen of zit u express onrust te zaaien? Ik heb een melding en foto van uw reactie gemaakt.
 • winfred van de put

  1 jaar geleden
  Zijn de meeste reacties hier nu wappies (useful idiots), russische trollen of een smakelijke mix? Het spettert en bruist weer van de samenzwerings”theorieën”. Ik vind dat zeer, zeer pijnlijk voor de velen die familie en geliefden zijn verloren door deze massamoord.
 • bjorn Roos

  1 jaar geleden
  Maar wel in galop als de US wat van ons wil. hahahahhahahahahahah, ze geven er geen moer om.. Is het niet een US raket ipv een Russische?