Volledig scherm
PREMIUM
Militairen zoeken naar de vermiste Anne Faber. (Inzet verdachte Michael P.) © ANP/Facebook

Michael P.: een leven vol geweld

De aanhouding van Michael P. is het dieptepunt van een leven vol geweld. Toch is zijn familie verbijsterd door zijn aanhouding. ,,We hopen maar dat het niet waar is.''

Quote

Hij wilde steeds gekkere dingen doen. Veel mensen waren bang voor hem

Oud-klasgenote Michael P.

De familie moest even met de ogen knipperen. Daar was hij ineens, Michael P., op de verjaardag van zijn oma, nu twee maanden geleden. Hij ging zitten, nam een glas fris en zei geen woord. ,,Ik had hem niet meer gezien sinds hij was opgepakt, in 2010'', vertelt zijn oom Henri. ,,Wat doe je dan, als zo’n jongen daar ineens weer zit? Ik kon moeilijk weglopen. Hij bleef stil, en ging weer vroeg weg om de bus te halen. Hij moest terug naar de kliniek.''

De familie van Michael P., nu verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van Anne Faber, zegt verbijsterd te zijn door de aanhouding van de inmiddels 27-jarige. Zijn moeder bijvoorbeeld, die zegt 'vooral rust' te willen, ook in het belang van haar andere kind, Michaels zus. ,,Wij zijn ook geschrokken, wij zijn ook op zoek naar de waarheid. Wij weten ook niet wat er is gebeurd. We wachten op mededelingen van de advocaat of de politie.'' Michaels vader, die sinds twee jaar niet meer met haar samenwoont, wil niets zeggen.

 1. NS laat jodenliedje horen in trein, CIDI sprakeloos
  EXCUSES NS

  NS laat jodenlied­je horen in trein, CIDI sprakeloos

  ‘Waar komen Joden toch vandaan? Israël, hier ver vandaan. Wonen daar ook Superjoden? Ja, daar wonen Superjoden. Vinden Joden voetbal fijn? Als ze maar voor Ajax zijn!’ Tot grote ergernis van het CIDI liet een conducteur van de NS vannacht dit voetballiedje horen aan passagiers die terug kwamen van het carnaval in Tilburg. ,,Wij zijn met stomheid geslagen dat een professionele organisatie zich hiervoor leent”, zegt woordvoerder Hanna Luden.
 2. Carnavalsorganisatie boos op politie na escalatie: 'Onschuldige vrouw met wapenstok geslagen’
  grimmige sfeer

  Carnavals­or­ga­ni­sa­tie boos op politie na escalatie: 'Onschuldi­ge vrouw met wapenstok geslagen’

  Een carnavalsfeest in het plaatsje Oudewater bij Gouda is vanavond volledig uit de hand gelopen. Tientallen mensen gingen buiten een café met elkaar op de vuist nadat er een ruit werd ingeslagen. De politie hield drie relschoppers aan en adviseerde inwoners tijdelijk niet in de buurt van de straat te komen. De carnavalsorganisatie baalt stevig van de situatie, maar vindt dat de politie veel te heftig heeft opgetreden.