Exterieur van de kliniek Altrecht Aventurijn. Verdachte Michael P. (inzetje) in de zaak Anne Faber verbleef in de kliniek.
Volledig scherm
PREMIUM
Exterieur van de kliniek Altrecht Aventurijn. Verdachte Michael P. (inzetje) in de zaak Anne Faber verbleef in de kliniek. © ANP

'Michael P. zag ninja's, snoof en rende met mes door tuin van kliniek'

Michael P. rende in de periode kort nadat Anne Faber verdween met een mes door de tuin van de forensisch psychiatrische kliniek in Den Dolder waar hij verbleef. Volgens verschillende bronnen maakte hij een verwarde indruk en wilde hij de denkbeeldige ninja’s die hij zag iets aandoen. Ook snoof P. in deze periode ritalin.

Anne Faber.
Volledig scherm
Anne Faber. © Maarten Veenendaal

De 27-jarige P. uit Zeewolde wordt verdacht van het verkrachten en vermoorden van de uit Utrecht afkomstige Anne Faber (25). Zij verdween op vrijdagavond 29 september, toen ze niet meer thuis kwam na een fietstocht in de regio Utrecht. Die avond is ze P. tegengekomen, die op een scooter rondreed in het gebied. Hoe Anne om het leven is gebracht en waar dat is gebeurd, is nog onduidelijk.

Verschillende bronnen melden deze krant dat P. in de dagen nadat Anne verdween in de kliniek vreemd gedrag vertoonde. Zo maakte hij volgens een bron ‘een doorgesnoven indruk’. ,,Hij sloeg pillen ritalin stuk en snoof het vermalen poeder op. Ook gebruikte hij cocaïne. Niet veel later zagen we hem een mes door de tuin rennen, omdat hij de ninja’s die hij zag iets wilde aandoen.”

Een andere bron bevestigt dit verhaal en schrok, omdat P. juist in het open gedeelte van de forensisch psychiatrische kliniek van Altrecht Aventurijn verbleef. ,,Hij kon totaal niet met die vrijheden omgaan en gebruikte veel drugs. Dat is daar makkelijk te verkrijgen.”

 1. Aantal coronapatiënten op ic met 24 gestegen, maatregelen ‘langer nodig’

  Aantal coronapa­tiën­ten op ic met 24 gestegen, maatrege­len ‘langer nodig’

  De groei van het aantal bezette IC-bedden gaat langzamer dan verwacht. Daarmee wordt het waarschijnlijker dat er op de piek van het aantal coronapatiënten in Nederland voldoende IC-bedden beschikbaar zijn. Consequentie van een rustigere stijging is ook dat het langer duurt voordat het virus onder controle is en dat maatregelen langer van kracht moeten zijn om een nieuwe piek te voorkomen. Dat zegt Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.
 2. Privacybaas Aleid Wolfsen: ‘Het is levensgevaarlijk wat er gebeurt’
  PREMIUM
  Interview

  Privacy­baas Aleid Wolfsen: ‘Het is levensge­vaar­lijk wat er gebeurt’

  Over de hele wereld nemen overheden vergaande maatregelen om corona onder de duim te krijgen. Daarbij wordt de inzet van digitale middelen als drones, camera’s, gezondheidsapps en telecomdata niet geschuwd. Ook in Nederland. Privacybaas Aleid Wolfsen van de Autoriteit Persoonsgegevens houdt het scherp in de gaten. ,,Fantastisch aan de ene kant wat technologie ons brengt, maar aan de andere kant is het levensgevaarlijk dat wat er gebeurt.”