Migranten sterven in Nederland relatief vaak aan corona

videoIn Nederland sterven relatief veel mensen met een migratieachtergrond aan corona. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van het Centraal Bureau voor Statistiek en de Universiteit van Amsterdam.

Onder mensen met een westerse migratieachtergrond is de sterfte met 49 procent het hoogst. Daaronder vallen bijvoorbeeld mensen van Poolse of Roemeense origine. Ook bij mensen met een niet-westerse migratieachtergrond is de oversterfte met 47 procent relatief hoog. Dit gaat bijvoorbeeld om mensen met een Turkse of Marokkaanse achtergrond. Ter vergelijking: de oversterfte van mensen met een Nederlandse achtergrond lag met 38 procent een stuk lager. 

  1. Laagste aantal ziekenhuisopnames sinds RIVM deze meldt, maar meer besmettingen aan het licht
    Update/video

    Laagste aantal ziekenhuis­op­na­mes sinds RIVM deze meldt, maar meer besmettin­gen aan het licht

    Er zijn in Nederland de afgelopen 24 uur drie mensen met corona opgenomen in het ziekenhuis. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat is het laagste aantal sinds dit bijgehouden wordt. Het officiële aantal doden door het coronavirus in ons land is met zes gestegen naar 6011. Het aantal vastgestelde besmettingen stijgt na een wekenlange daling sinds enkele dagen juist weer sterk. Dat komt vermoedelijk doordat Nederland meer is gaan testen.