Volledig scherm
PREMIUM
Dit is Gerrit. Hij is 12 en heeft hersenstamkanker. Hij wil zijn verhaal doen, zodat mensen zich hem later herinneren. © Catrinus van der Veen

'Mijn moeder moet niet te veel huilen als ik er niet meer ben'

Een jaar geleden was Nederland in de ban van Supertijn, die leed aan hersenstamkanker. Maar er zijn meer 'Tijns'. Zoals Gerrit de Vries (12). Dit is zijn verhaal.

,,Ik vergeet best vaak dat ik ziek ben. Als ik op mijn quad zit en hard ga. En met hard bedoel ik ook écht hard. Wel 70 kilometer per uur! Hard hè? Soms race ik op mijn quad tegen Marten. Dat is een van mijn beste vrienden en die heeft ook een quad. Maar die is kleiner en langzamer dan de mijne. De mijne heeft 700 cc.

  1. Kan ‘cokedorp’ Urk het zelf nog oplossen?
    PREMIUM

    Kan ‘cokedorp’ Urk het zelf nog oplossen?

    Smokkel en Urk. Ze horen een beetje bij elkaar, zeggen ze zelf op het voormalige Zuiderzee-eiland. Maar de golf drugszaken die Urk nu overspoelt, baart het dorp grote zorgen. ,,Het is om moedeloos van te worden, iedereen kent wel iemand die erbij betrokken is’’, sombert dominee Van Zanden. Op Urk lossen ze de problemen het liefst zelf op, maar lukt dat nog met deze zware criminaliteit? ,,Een utopie’’, denkt criminoloog Kolthoff.