Volledig scherm
Een van de militairen - niet de personen op deze foto - werd aangehouden in Havelte, de ander in Den Helder. © jan houwers

Militairen gearresteerd: vals geld, drugs en vechtpartij op kazernes

Twee militairen zijn de afgelopen dagen gearresteerd na incidenten op kazernes in Den Helder en Havelte. De een wordt verdacht van drugshandel, de ander zou een collega hebben mishandeld. Het tweetal zit volgens de Koninklijke Marechaussee nog vast.

Donderdag werd in den Helder een 21-jarige militair uit Wierden aangehouden. In een horecaruimte op het terrein bood hij collega's geldbiljetten aan, die na een controle vals bleken te zijn. In het onderzoek dat volgde bleek hij over nog meer vals geld te beschikken. 

Drugs

Tijdens een doorzoeking in het slaapverblijf en auto van de militair troffen marechaussees naast diverse valse bankbiljetten ook soft- en harddrugs aan.

Enkele uren later werd op de kazerne in Havelte een 24-jarige militair uit Enschede aangehouden na een vechtpartij. Hij wordt verdacht van het mishandelen van een collega. De Koninklijke Marechaussee in Darp doet onderzoek naar het incident.