Melkkoeien in de wei in Eemdijk bij Bunschoten-Spakenburg.
Volledig scherm
Melkkoeien in de wei in Eemdijk bij Bunschoten-Spakenburg. © Caspar Huurdeman

Miljardenplan om boeren uit te kopen ‘onrealistisch’: ‘Er zijn alternatieven’

PlanbureauDe hoge verwachtingen die het kabinet heeft van de nieuwe uitkoopregeling ter waarde van 7,4 miljard euro om boerenbedrijven te beëindigen zijn ‘onrealistisch’. Die conclusie trekt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in een vandaag gepubliceerd rapport.

49 reacties

 • A. Kruit-van heumen

  2 maanden geleden
  Stikstof! Als de oorlog verder escaleert hebben wij geen tijd voor dit luxe probleem, waar de boeren en ons land aan onderdoor gaan. De miljarden hebben wij straks nodig om de nucleaire shit op te ruimen, als wij dat nog kunnen. Dan is stikstof een achterhaald probleem. Boeren blijf op je land, wij hebben jullie heel hard nodig nu en in de toekomst.
 • ria abbing

  2 maanden geleden
  Boeren hebben we hard nodig voor onze voedsel voorziening maar ook hebben boeren land wat de co2 neutraliseert dus met volplempend met beton is dat een slechte zaak. De EU holt af op een energie maar ook voedsel crisis dus er mag geen boer weg of we gaan straks tulpenbollen en gras knagen.
 • Peter Van Baaren

  2 maanden geleden
  Boeren moeten gewoon blijven,,, onrealistische klimaatdrammers moeten toontje lager zingen,,, je kunt boeren best bijsturen maar je moet niet op hun ondergang aansturen ,,, voedsel blijft noodzakelijk,,
 • A Visser

  2 maanden geleden
  Boeren moeten niks verkopen
 • Hans Lindeboom

  2 maanden geleden
  Er moet een einde komen aan het wanbeleid van deze regering, die eigenlijk geleid wordt door het wef, ze maken het mkb bewust kapot, de Boeren, de Vissers etc. Dit alles om het de globalisten het naar de zin te maken. Deze verstrengeling tussen corporate en politiek moet gestopt worden. Hans Lindeboom.