ANP
Volledig scherm
© ANP

Miljoenenfraude in voormalig pand Waterfront Rotterdam

De gemeente Rotterdam is opgelicht door de uitbaters van de horecalocatie Waterfront, onder de verlengde Willemsbrug.

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  12

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Afghaanse gezinnen naar rechter om evacuatie: ‘Smeekbeden personeel ambassade genegeerd’
  Update

  Afghaanse gezinnen naar rechter om evacuatie: ‘Smeekbeden personeel ambassade genegeerd’

  Vier Afghaanse gezinnen hebben een kort geding aangespannen tegen de Nederlandse staat. De gezinsleden eisen dat Nederland hen zo snel mogelijk evacueert uit Afghanistan, aldus hun advocaat Barbara Wegelin. De Volkskrant bericht daarnaast over hoe het ministerie van Buitenlandse Zaken wekenlang smeekbeden om evacuatie van Nederlandse ambassademedewerkers heeft genegeerd. Daarvan zitten nog 170 mensen vast in Kaboel.
 3. LIVE | Ruim 22.000 nieuwe besmettingen, bijna evenveel als week geleden

  LIVE | Ruim 22.000 nieuwe besmettin­gen, bijna evenveel als week geleden

  Een dag voor de nieuwe maatregelen van het kabinet in werking treden, is de instroom van coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen onverminderd hoog. In totaal liggen er zaterdag 2624 mensen met Covid-19 in de ziekenhuizen. Ook zijn er in het afgelopen etmaal 22.089 positieve coronatests vastgesteld, wat ongeveer evenveel is als vorige week zaterdag. De recent in zuidelijk Afrika opgedoken nieuwe coronavariant, is vastgesteld in het Verenigd Koninkrijk. De laatste ontwikkelingen rond het virus lees je in ons liveblog. Oudere berichten vind je hier.
 1. Het was chaos op Schiphol, deel besmette passagiers uit Zuid-Afrika mag gewoon naar huis
  PREMIUM

  Het was chaos op Schiphol, deel besmette passagiers uit Zuid-Afri­ka mag gewoon naar huis

  De aankomst op Schiphol van de twee laatste vluchten vanuit Zuid-Afrika is gisteren ronduit chaotisch verlopen. Reizigers - die ellenlang moesten wachten op de luchthaven - klagen achteraf over de belabberde communicatie, te weinig eten en drinken, slechte hygiëne en een gebrek aan aparte ruimtes voor besmette passagiers. Uiteindelijk mocht een deel van de positief geteste passagiers vannacht ook naar huis, in plaats van naar een quarantainehotel.