Volledig scherm
Arrold van den Hurk in 2013 bij Miljoenenjacht. © gratis

Miljoenenjachtverliezer Arrold geeft niet op: wéér naar de rechter

Arrold van den Hurk weet van geen ophouden. De man die 4,5 jaar geleden bij Linda de Mols Miljoenenjacht een kapitaal misliep door te vroeg op de rode knop te drukken, gaat in hoger beroep tegen een uitspraak van de rechter vorig jaar. Dat laat zijn advocaat Peter Plasman weten.

Het televisie-incident uit het najaar van 2013 is beroemd. De Brabantse banketbakker Van den Hurk drukte te snel op de stopknop en nam daarmee het aanbod van 125.000 euro van de bank aan. Hij zei meteen dat hij per ongeluk had gedrukt en eigenlijk had willen doorspelen. Linda leek dat goed te vinden, maar de jury greep in. Waarna Arrold, bleek even later, naast de vijf miljoen euro greep die in de koffer zat die hij had uitgekozen. Hij stapte vervolgens naar de rechter.

Zenuwen

Daar kreeg hij eerder nul op het rekest. De civiele rechter in Amsterdam oordeelde in september vorig jaar nog dat 'uit zenuwen op de knop drukken inherent is aan het spel.' Van den Hurk en Plasman hadden aangevoerd dat Endemol het spel niet had mogen afbreken. 

Van den Hurk en Endemol stonden in aanloop naar die zaak van vorig jaar ook al een paar keer voor de rechter. Het duo wilde toen spelleider Linda de Mol laten getuigen. Dat wees de rechter af, waarna Van den Hurk in hoger beroep wist af te dwingen dat Linda tóch als getuige moest worden opgeroepen. Daarna startten  Van den Hurk en Plasman de procedure om een schadevergoeding te eisen. Die zaak verloren zij. 

Inhaligheid

Na zijn verlies vorig jaar aarzelde Van den Hurk om in hoger beroep te gaan. Hij krijgt veel kritiek vanwege zijn 'inhaligheid'. Maar advocaat Plasman denkt tóch zijn gelijk te kunnen halen bij het gerechtshof. Het hof heeft eerder gezegd dat de beslissing van de rechtbank 'dat de rode knop zonder meer het einde van het spel is', onjuist is. ,,Daarom willen we ook in een bodemprocedure het oordeel van het gerechtshof'', aldus Plasman.