Miljonairs openen aanval op ‘ziekmakend’ Tata Steel: ‘We gaan het zelf wel oplossen’

videoEen groep van drie stichtingen gesteund door enkele kapitaalkrachtige ondernemers start een eigen onderzoek naar de oorzaak van de verhoogde kans op kanker en andere ziektes in de regio rond staalgigant Tata Steel. De benodigde één miljoen euro is al beschikbaar. In de ogen van de groep zijn de GGD en het RIVM te gevoelig voor de lobby van Tata Steel en laten zij cruciaal onderzoek liggen. ,,We hebben gezegd: dan lossen wij het zelf op.”

40 reacties

 • Faber

  1 jaar geleden
  @André Winkes, Er zijn veegmonsters genomen en dan ligt het voor de hand dat je die tracht te linken aan de bron. Idem dito als er olie aanspoelt op een strand. Dan neem je monsters op schepen, rekening houdend met stroming, etc. Het gaat er altijd om een verband te leggen. Je vindt haren, vezels, dna, etc. op de plaats delict. Dan ligt het voor de hand om even te checken bij een verdachte. Dat bewijs - officieel stuk van overtuiging - combineer je met andere gegevens. We gaan het zien.
 • Ron van den Berg

  1 jaar geleden
  Mooi zo....goed, dat eigen onderzoek!
 • André Winkes

  1 jaar geleden
  Helaas wint de emotie het van de ratio. Een oorzakelijk verband aantonen is iets anders dan op een onderbuikgevoel varen. De emotie is begrijpelijk, maar het bron onderzoek zal geen enkele meerwaarde opleveren mbt gezondheid. Daarvoor is namelijk een goed blootstellingsonderzoek nodig en géén brononderzoek.
 • Gerrit Kassies

  1 jaar geleden
  G.J.Kassies. Waar is nu Urgenda??
 • P Meijer

  1 jaar geleden
  Langzaam naar zeker geen land waarop je trots kan zijn met deze regering. Niet zeuren als je op Rutte stemt, gewoon weg lachen, en blij zijn met de KLM die Olympische deelnemers op kosten van de belastingbetaler samen met Corona naar Japan vervoert.