Hardloopster Mina Guli loopt in zes maanden 100 marathons om aandacht te vragen voor water
Volledig scherm
PREMIUM
Hardloopster Mina Guli loopt in zes maanden 100 marathons om aandacht te vragen voor water © Frank Jansen

Mina rent honderd marathons in zes maanden: ‘Alles doet pijn, waar ben ik aan begonnen’

De Australische Mina Guli (51) liep de afgelopen zes maanden 98 marathons (!) en hoopt zondag tijdens de CPC-loop in Den Haag haar honderdste parcours te voltooien. Nadat ze zaterdag nog ‘effe’ een hele marathon loopt in Amsterdam. ‘Het is zwaar, heel zwaar. Er gaat geen dag voorbij zonder dat ik denk: waarom ben ik hieraan begonnen?’ Nou, ze heeft een goede reden.

 1. Ruzie om Zwarte Piet loopt totaal uit de hand en daarna duikt wraakvideo op van de ‘Sint’
  PREMIUM
  Bunschoten

  Ruzie om Zwarte Piet loopt totaal uit de hand en daarna duikt wraakvideo op van de ‘Sint’

  Grote ophef afgelopen weekend in Bunschoten. Een 20-jarige Rotterdammer op de markt werd woedend nadat hij ‘Zwarte Piet’ werd genoemd. Daarop volgde een incident, waarbij twee mensen gewond raakten. Een paar uur later werd een 56-jarige Bunschoter aangehouden omdat hij een video verspreidde waarin een persoon, verkleed als Sinterklaas, opriep de man geweld aan te doen.
 2. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”