Een vaccinatielocatie van de GGD in Almere.
Volledig scherm
Een vaccinatielocatie van de GGD in Almere. © ANP

Minder dan helft kwetsbaren maakte prikafspraak, vijftigers versneld uitgenodigd

Van de 1,5 miljoen mensen die op basis van een medische indicatie de afgelopen weken zijn opgeroepen voor een coronavaccinatie, hebben er slechts 670.000 een afspraak gemaakt. Dat meldt de GGD. Vijftigers worden deze week daarom versneld uitgenodigd voor een prikafspraak.

96 reacties

 • Monique Vd Meijden

  1 jaar geleden
  Mijn huisarts en longarts hebben mij in maart al opgegeven voor de Pfizer vaccinatie. Ondertussen 7 keer gebeld waar mijn uitnodiging blijft via de GGD en de RIVM, maar nog steeds niets gekregen en geen goede informatie gehad. Ik heb een longaandoening, en een immuunziekte. Maar ondertussen worden om mij heen dertigers en twintigers gevaccineerd die niet medisch urgent zijn. En dan word er gezegd door het RIVM en de GGD dat mensen niet komen opdagen, logisch als je geen uitnodiging krijgt.
 • Celia Leijten

  1 jaar geleden
  Ook ik lig nog steeds onder de brievenbus voor een uitnodiging. Waarom allemaal zo moeilijk? Het probleem zit hem waarschijnlijk in het feit dat onze gegevens van huisarts naar rivm naar DMDR gestuurd moeten worden. Met lekker allemaal verschillende systemen. We hebben allemaal een digid, kunnen inloggen op een berichtenbox van de overheid. Was het nou zo moeilijk om daar de uitnodigingsbrieven in te plaatsen? Lijkt mij ook redelijk veilig en snel ipv met de snailmail!
 • Filip Tjoelker

  1 jaar geleden
  Ik behoor tot de 'kwetsbaren' door immuunsuppressieve medicatie en nu 15 jaar de griepprik, zit al sinds 17 maart 2020 thuis, het is nu inmiddels 20 mei 2021 en nog steeds geen prikbrief bij ons in de brievenbus! Ik hoor al twee wekenlang dat iedereen met een medische indicatie is uitgenodigd en lees nu dit?!! Wat een zooitje! Mijn huisarts zegt dat ik geduld moet hebben. Hoe lang nog?
 • Geleijn

  1 jaar geleden
  De uitnodiging voor ‘met medische indicatie’ NU PAS(!) binnen & GGD heeft PAS EIND JUNI tijd. Locale locatie ZOU voor máánden solide vol zijn (lege hallen...) & dus ook nog lang reizen in niet kraakheldere ov-taxi... Een ziekte oplopen om geen ziekte op te lopen?! Lastige afweging! En dan lijk je ‘ondankbaar’ omdat je een week geleden niet reageerde op de uitnodiging die je een week later pas ontving...
 • Christine Zandvliet

  1 jaar geleden
  'Het RIVM tast in het duister over de reden waarom zo weinig vaccinatieafspraken worden geboekt door 60-minners met een medische indicatie.' Echter diverse mensen uit deze griepprikgroep hebben nog steeds geen uitnodiging ontvangen!!! Het RIVM zou eens moeten onderzoeken of alle uitnodigingen uberhaupt wel de deur uit zijn gegaan. Zijn er misschien zakken vol uitnodigingen die nog bij zo'n verzendhuis liggen? Of kan PostNL deze volumes post niet verwerken? Wat is her hier aan de hand?
 1. Rabobank en ABN AMRO gaan in op uitnodiging Remkes, grote landbouwbedrijven niet

  Rabobank en ABN AMRO gaan in op uitnodi­ging Remkes, grote landbouwbe­drij­ven niet

  Rabobank en ABN AMRO gaan in op de uitnodiging die oud-minister Johan Remkes ze heeft gestuurd voor een gesprek over de stikstofcrisis. Vooral Rabobank heeft een grote rol binnen de Nederlandse agrarische sector, waar veel onrust is door de verwachte inkrimping van de veestapel die nodig is om de stikstofuitstoot omlaag te krijgen. Grote landbouwbedrijven als Agrifirm en VION sluiten niet aan, laten ze weten.