Volledig scherm
© anp

Minder leraren maar meer leerlingen

Het aantal banen in het onderwijs is het afgelopen schooljaar met ruim 3000 gedaald. De daling van het aantal banen gaat harder dan de afname van het aantal leerlingen, zo blijkt uit cijfers van het ministerie van Onderwijs.

Een zorgelijke zaak, vindt de Algemene Onderwijsbond (AOb). 'Dit vertaalt zich in vollere klassen en een hogere werkdruk', zo meldt de vakbond. 

In het basisonderwijs liep het aantal banen terug met ongeveer 2,5 procent, dat zijn ongeveer 2400 fulltime banen, terwijl het aantal leerlingen afnam met 1,4 procent. In het voortgezet onderwijs daalde het aantal banen met een half procent, maar het aantal leerlingen nam toe: met iets meer dan 1 procent.

  1. Afgeluisterde MH17-gesprekken reiken tot in Kremlin

    Afgeluis­ter­de MH17-gesprekken reiken tot in Kremlin

    De afgeluisterde telefoongesprekken die vanmiddag door het MH17-onderzoeksteam naar buiten zijn gebracht, lijken op directe betrokkenheid van het Kremlin te duiden bij wapenleveranties aan de pro-Russische rebellen in Oekraïne. In een van de gesprekken die het Joint Investigation Team (JIT) vanmiddag afspeelde, is Vladislav Soerkov te horen: hij was twee jaar vice-premier van Rusland en is nog steeds een adviseur van president Poetin.