Verdachten Walter en Casper van W. in de rechtbank van Lelystad. De twee mannen staan terecht voor voor deelname aan een straatrace in Loosdrecht waarbij een 19-jarige vrouw om het leven gekomen is.
Volledig scherm
Verdachten Walter en Casper van W. in de rechtbank van Lelystad. De twee mannen staan terecht voor voor deelname aan een straatrace in Loosdrecht waarbij een 19-jarige vrouw om het leven gekomen is. © ANP

Minder zware straf voor Walter van W. voor doodrijden Fleur (19), ‘straatrace niet bewezen’

De vader en zoon die in 2016 tijdens een mogelijke straatrace in Loosdrecht de dood van de 19-jarige Fleur Balkestein veroorzaakten, zijn vandaag in hoger beroep opnieuw veroordeeld. Vader Walter van W. krijgt drie jaar cel. Zoon Casper krijgt een taakstraf van 100 uur. Dat heeft het gerechtshof in Leeuwarden bepaald. Ook krijgen ze rijontzeggingen van vier en één jaar. 

  1. 'Transavia hitst zaak tegen piloot op om hem na dodelijke straatrace te ontslaan'

    'Transa­via hitst zaak tegen piloot op om hem na dodelijke straatrace te ontslaan'

    Luchtvaartmaatschappij Transavia wil een piloot ontslaan die vorig jaar veroordeeld is voor een fatale straatrace in Loosdrecht. Casper van W. racete in 2016 in Loosdrecht tegen zijn vader. Vader Walter van W. reed na drie kilometer een 19-jarige vrouw dood. Transavia vindt het gedrag van Casper 'onverenigbaar met zijn functie als piloot' en wil van hem af. Vandaag stonden beide partijen tegenover elkaar in de rechtbank Amsterdam.