Minister Wopke Hoekstra (Financië) tijdens een videoconferentie met zijn collega's in de EU.
Volledig scherm
Minister Wopke Hoekstra (Financië) tijdens een videoconferentie met zijn collega's in de EU. © EPA

Minister Hoekstra ‘zeer tevreden’ over akkoord Europees steunpakket voor coronacrisis

updateEr komt uiteindelijk toch ruim 500 miljard euro beschikbaar voor landen die zwaar zijn getroffen door de coronacrisis. De ministers van Financiën van de eurolanden zijn het daarover eens geworden.

 1. Geen akkoord Eurogroep over steunpakket van 540 miljard euro: Italië en Nederland onwrikbaar
  Play
  video

  Geen akkoord Eurogroep over steunpak­ket van 540 miljard euro: Italië en Nederland onwrikbaar

  De ministers van Financiën van de eurolanden (Eurogroep) hebben hun onderhandelingen over een injectie van 540 miljard euro in de Europese economie vanwege de coronacrisis opgeschort. Na een videoconferentie die gisteren om 16.00 uur begon en de hele nacht doorging, bleken vooral Nederland en Italië niet te willen wijken van hun posities over euro-obligaties en het Europese noodfonds ESM. Het overleg wordt morgen voortgezet, aldus Eurogroepvoorzitter Mario Centeno.
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”