Arie Slob, demissionair minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, op bezoek bij het IJburg College in Amsterdam.
Volledig scherm
Arie Slob, demissionair minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, op bezoek bij het IJburg College in Amsterdam. © ANP

Minister over gedoe met examenpost: ‘Sommige leerlingen zullen uitslag donderdag niet weten’

PostNL heeft vandaag twaalf scholen moeten informeren dat de bezorging van enkele van hun examens is vertraagd. Ook zijn er stukken vermist. Dat meldt het postbedrijf vanavond in een persbericht. Demissionair Onderwijsminister Arie Slob spreekt van een ‘heel vervelende’ situatie. Hij voorspelt al dat sommige leerlingen donderdag niet hun examenuitslag zullen weten.

27 reacties

 • C.O.E. van Dusseldorp

  2 maanden geleden
  mevr, resi becker zou zelf een herexamen moeten maken.
 • M Spiegelaar

  2 maanden geleden
  De eigen school heeft de examens al nagekeken, het is fout gegaan bij het versturen naar/van de 2e corrector. Een simpele oplossing zou zijn om de scores van de eigenschool nu zonder 2e correctie te laten gelden, dan kunnen ze gewoon een uitslag krijgen.
 • Spronsen

  2 maanden geleden
  PostNL heeft zich hiermee opnieuw gediskwalificeerd en met de zogenaamde excuses kunnen ze niet mee weg komen. Leerlingen die na een bizar jaar examen hebben gedaan mogen door dat soort onzorgvuldige acties niet de dupe worden.
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Dik Verduijn Excuses natuurlijk, maar hoe moeten de leerlingen die een vak het niet gehaald hebben dan hun herexamen aanvragen? Die moet namelijk volgens reglement van Slob de volgende dag (vrijdag) VOOR 11 uur worden aangevraagd. Lekker als je de je examenuitslag op donderdag niet hebt gekregen. Hier lees ik dan weer niets over. Aan de journalisten, altijd doorvragen en niet genoeg nemen met de praatjes van de persvoorlichter.
 • marjet zandstra

  2 maanden geleden
  Lang leve de privatisering van overheidsorganen. Zorg, post en energie moesten een "markt" worden want dan kon het goedkoper. Nou, dat hebben we gezien! Post bezorgers werden van ambtenaar met eed een bezorger met tijd over en met geluk tijd genoeg om te bezorgen in plaats van tussen de bosjes of in het water. Post weg en rouwkaarten te laat of helemaal niet krijgen is "normaal" geworden. Het netwerk voor energie en de zorg zijn ook verkocht en het is duidelijk dat dát ook niet werkt.
 1. Stille tocht voor Tanja Groen, tevens uiting van waardering voor inzet Peter R. de Vries

  Stille tocht voor Tanja Groen, tevens uiting van waardering voor inzet Peter R. de Vries

  Op initiatief van studentenvereniging Circumflex en Stichting De Gouden Tip wordt op dinsdag 31 augustus een stille tocht voor Tanja Groen gehouden. De studente verdween 28 jaar geleden op 18-jarige leeftijd, exact op die datum, in Maastricht. De stille tocht zal in het teken staan van de verdwijning van Groen en ook een ode zijn aan de jarenlange inzet van Peter R. de Vries voor de verdwijningszaak, melden de stichting en de studentenvereniging.