Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) pleit in zijn strijd tegen drugscriminaliteit voor minder festivals in Nederland. Volgens de minister kan de politie het grote aantal feesten door het intensieve drugsgebruik daar niet aan.
Volledig scherm
Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) pleit in zijn strijd tegen drugscriminaliteit voor minder festivals in Nederland. Volgens de minister kan de politie het grote aantal feesten door het intensieve drugsgebruik daar niet aan. © ANP

Minister wil minder festivals in Nederland

UpdateMinister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) pleit in zijn strijd tegen drugscriminaliteit voor minder festivals in Nederland, waar vooral XTC rijkelijk wordt geconsumeerd. Volgens de minister kan de politie het grote aantal feesten niet aan, zegt hij in een interview met De Telegraaf.

 1. LIVE | Bijna 19.000 nieuwe besmettingen in Duitsland, ‘Boris Johnson overweegt nieuwe lockdown’
  Coronavirus

  LIVE | Bijna 19.000 nieuwe besmettin­gen in Duitsland, ‘Boris Johnson overweegt nieuwe lockdown’

  Duitsland registreerde bijna 19.000 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur. Het totale aantal infecties met het virus komt daarmee nagenoeg op een half miljoen, meldt het Robert Koch Institut. België treft verdere maatregelen in de strijd tegen het coronavirus en hoopt zo te voorkomen dat de gezondheidszorg bezwijkt. Sociaal contact wordt nog meer beperkt, niet-essentiële winkels gaan dicht en thuiswerken wordt verplicht. De nieuwe restricties gaan zes weken gelden. Ook vandaag houden we je live op de hoogte van het laatste coronanieuws.
 1. 'Ik voorzie echt problemen als Trump herkozen wordt'
  Play

  'Ik voorzie echt problemen als Trump herkozen wordt'

 2. Familie van dader aanval in Nice vol ongeloof
  Play

  Familie van dader aanval in Nice vol ongeloof