Volledig scherm
Minister Dekker wil een onderzoek naar de vermeende wapenhandel van een tbs’er in een kliniek. © ANP

Minister wil opheldering wapenhandel tbs’er

Minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) wil alle feiten op een rijtje over de vermeende wapenhandel door een tbs’er in een kliniek. Hij noemt het onacceptabel dat zoiets in een forensisch psychiatrische instelling kan gebeuren en sluit maatregelen niet uit.

De bewindsman reageert op nieuws uit De Telegraaf, die meldt dat een veroordeelde crimineel vanuit een forensisch psychiatrische afdeling in Heiloo ‘probleemloos’ een handel in vuurwapens kon leiden. De betrokken instanties onderzoeken nu hoe het toezicht is verlopen, of de juiste procedures zijn gevolgd en welke afwegingen zijn gemaakt, meldt het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Als blijkt dat er maatregelen nodig zijn, worden deze zo snel mogelijk doorgevoerd. Dekker wil verder niet op de zaak ingaan, omdat het strafrechtelijk onderzoek nog in volle gang is. Volgens De Telegraaf had de man tbs met voorwaarden. De politie arresteerde hem vorige week in de kliniek.

  1. Grote brand bij afvalverwerker in Hengelo, rook naar binnenstad

    Grote brand bij afvalver­wer­ker in Hengelo, rook naar binnenstad

    Op het terrein van afvalverwerker Twence in Hengelo vecht de brandweer met man en macht tegen een brand in een composteringshal van het bedrijf. Het gaat om een brand in een pand van 10.000 vierkante meter dat volledig in vlammen staat, zo meldt de brandweer. Er komt veel rook vrij bij de brand en die trekt in de richting van de binnenstad van Hengelo. Inwoners van Hengelo krijgen nadrukkelijk het advies om ramen en deuren te sluiten.