De rookmachine van het RIVM. Uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu blijkt dat de hoeveelheid teer, nicotine en koolmonoxide zeker twee keer zo hoog is als fabrikanten opgeven.
Volledig scherm
De rookmachine van het RIVM. Uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu blijkt dat de hoeveelheid teer, nicotine en koolmonoxide zeker twee keer zo hoog is als fabrikanten opgeven. © ANP

Ministerie in hoger beroep, sigaret blijft voorlopig in de winkel: ‘Het lijkt alsof ze bang zijn voor tabaksindustrie’

De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechter dat de huidige filtersigaret niet meer verkocht mag worden. Maar de NVWA gaat ondertussen wel de strengere meetmethode op de sigaret loslaten, om op de langere termijn wél te kunnen handhaven op de huidige ‘sjoemelsigaret’.

72 reacties

 • Tanyeli Yurt

  2 maanden geleden
  Ik hoop dat het sigaretten net als in Australië duurder wordt.Het kost mensen leven en behandelingen in ziekenhuis kost ook duurder.Beste kunnen ze de sigaretten fors omhoog gooien met de prijzen.Per pak 50 euro en Shag 60 euro zodat ze niet Meer kunnen kopen klaar mee met dat rotzooi!!!
 • R de Need

  2 maanden geleden
  Roken moet je zelf weten. Gezond of niet is eigen keuze. Wel Ff het contract met je zorgverzekering op zeggen . Niet op de kosten van een ander naar de huisarts of ziekenhuis. Het is een vrije keuze om ziek te willen worden. Accepteer het dan ook dat je gekozen hebt voor een ziekte en de ziekenhuis bedden zijn voor de echte zieken die wel hun gezond verstand hebben gebruikt .
 • R.D. Ceulen

  2 maanden geleden
  Tabak is puur vergif. Nooit gerookt, maar dankzij de rookwalmen om mij heen zijn de longen beschadigd geraakt. En hadden een hele hoop dierbare mensen een stuk langer geleefd zonder die troep.
 • Steven Buddingh

  2 maanden geleden
  Uhm lekker peukie gedachten gaan anders is ik wil stoppen oktober volgend jaar ivm prijsstijging en mijn gezondheid en ga ervoor nu al 2 van 4 á 5 pakjes shag 50 gram dank zei de vaper nu dat afbouwen tot nu toe lukt het me aardig twee maanden.
 • Jacques lefering

  2 maanden geleden
  Ja ongezond en nu allemaal een kort geding aanspannen omdat we jarenlang belazert zijn ....