Volledig scherm
© Burning Souls

Minuut stilte voor bij brand omgekomen kippen

Zo'n vijftig actievoerders hebben vanmiddag in het Limburgse Nederweert een wake gehouden voor de 23.000 kippen die donderdag omkwamen bij een stalbrand in Ospel. De demonstranten hielden een minuut stilte en legden bloemen bij een doodskist.

De wake voor de 23.000 omgekomen kippen vond plaats op het plein voor het gemeentehuis in Nederweert. Een woordvoerster van organisator Burning Souls wees erop, dat dit jaar al 83.000 dieren omkwamen door stalbranden. In 2016 waren dat er 200.000 en vorig jaar zelfs 300.000, vertelde Pascale Plusquin van de Limburgse statenfractie van de Partij voor de Dieren de aanwezigen. 

Woordvoerders van Burning Souls en dierenartsenorganisatie Caring Vets eisten wettelijke maatregelen om dieren beter te beschermen. ,,Ook dieren voelen pijn en angst'', aldus een woordvoerster van Caring Vets.

De demonstranten, afkomstig uit heel Nederland, voerden vlaggen mee van het Animal Liberation Front en spandoeken met het opschrift ,,Stop de stalbranden''. Meerdere organisaties, waaronder Sea Shepherd, gaven acte de presence.