Na zeven jaar op straat vocht Mirsad Velic zich terug. Nu doet hij een mbo-opleiding tot facilitair medewerker en hoopt hij er straks helemaal te kunnen zijn voor zijn kinderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Na zeven jaar op straat vocht Mirsad Velic zich terug. Nu doet hij een mbo-opleiding tot facilitair medewerker en hoopt hij er straks helemaal te kunnen zijn voor zijn kinderen. © Angeliek de Jonge

Mirsad (48) verloor álles, maar vocht zich terug: ‘Hou vol en dan komt het goed, zei de koning tegen me’

Hoe een mensenleven buiten de eigen schuld/zonder eigen toedoen heel turbulent kan verlopen. Utrechter Mirsad Velic (48) weet er alles van. Hij verloor álles wat hem lief was en belandde op straat, maar vocht zich terug. Met een mbo-diploma en een zelfstandig leven in het vooruitzicht.  

  1. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

    Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

    Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.