Na zeven jaar op straat vocht Mirsad Velic zich terug. Nu doet hij een mbo-opleiding tot facilitair medewerker en hoopt hij er straks helemaal te kunnen zijn voor zijn kinderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Na zeven jaar op straat vocht Mirsad Velic zich terug. Nu doet hij een mbo-opleiding tot facilitair medewerker en hoopt hij er straks helemaal te kunnen zijn voor zijn kinderen. © Angeliek de Jonge

Mirsad (48) verloor álles, maar vocht zich terug: ‘Hou vol en dan komt het goed, zei de koning tegen me’

Hoe een mensenleven buiten de eigen schuld/zonder eigen toedoen heel turbulent kan verlopen. Utrechter Mirsad Velic (48) weet er alles van. Hij verloor álles wat hem lief was en belandde op straat, maar vocht zich terug. Met een mbo-diploma en een zelfstandig leven in het vooruitzicht.  

  1. Slapende Polen op de grond en dagelijks een schone onderbroek: dit is het rauwe leven in de daklozenopvang
    PREMIUM

    Slapende Polen op de grond en dagelijks een schone onderbroek: dit is het rauwe leven in de daklozenop­vang

    ,,De mensen die hier komen hebben geen rugzakje, ze hebben een bóedelbak achter zich hangen.’’ Hier, dat is Herstart aan de Nieuwegracht in Utrecht: de huiskamer van daklozen. Waar je terecht kunt voor een kop koffie, soep en een warme douche. Waar je ook eens níet hoeft te praten over je sores. Onze verslaggever ging een dagje boterhammen smeren voor de daklozen.