Volledig scherm
© ANP/AD

Misdaadmeter 2015: iedere week een nieuw thema

AD MISDAADMETER 2015De jaarlijkse ranglijst van (onveilige) gemeenten van de AD Misdaadmeter verschijnt op 12 mei 2015. Dan is bekend hoe veilig uw gemeente is en kunt u alle details terugvinden. In aanloop daar naar toe, brengt de AD Misdaadmeter van 24 maart iedere week een nieuw thema.

De actuele gegevens van de AD Misdaadmeter vindt u op de cijferpagina.

Dit jaar werkt het AD samen met Avrotros voor het televisieprogramma De Nationale Misdaadmeter. In dat programma wordt iedere week op dinsdagavond op NPO1 een thema behandeld rond criminaliteit in Nederland, met cijfers van de politie, uitslagen van het Eenvandaag opiniepanel en analyses van het AD.
De thema's sluiten aan bij de onderwerpen van de AD Misdaadmeter in de krant en op de site van  het AD.
De Nationale Misdaadmeter, dinsdagavond 21.30 uur NPO1

  1. Amazon is om, maar Bol.com weigert kindernaziboek te verwijderen: ‘Ze moeten zich doodschamen’

    Amazon is om, maar Bol.com weigert kindernazi­boek te verwijde­ren: ‘Ze moeten zich doodscha­men’

    Amazon stopt per direct met de verkoop van het zeer omstreden kinderboek van de ter dood veroordeelde antisemiet Julius Streicher. De Amerikaanse webwinkelreus werd de afgelopen dagen overstelpt met woeste reacties uit de joodse gemeenschap en zegt daarnaar te hebben geluisterd. Het Nederlandse Bol.com denkt er niet aan het boek te verwijderen, tot verbazing van experts. ,, Ik kots er letterlijk van. Misschien moeten we maar aangifte doen.”