De Sint-Bartolomeüskerk in het Zuid-Hollandse Poeldijk. Hij wordt ook wel de 'kathedraal van het Westland' genoemd.
Volledig scherm
PREMIUM
De Sint-Bartolomeüskerk in het Zuid-Hollandse Poeldijk. Hij wordt ook wel de 'kathedraal van het Westland' genoemd. © AD/Martijn Beekman

Misdienaars leefden in de hel van Poeldijk

MisbruikVijf jonge misdienaars werden in de jaren 60 misbruikt door een pater in een katholiek bejaardenhuis in Poeldijk. Vier slachtoffers pleegden zelfmoord. Hun families moesten hun mond houden, meldingen van het misbruik zijn nooit onderzocht. ,,Het is een combinatie geweest van macht en doofpot."

 1. FNV: Loonsverhoging van 20 procent voor beveiligers Schiphol, nachttoeslag stijgt met 35 procent
  57

  FNV: Loonsverho­ging van 20 procent voor beveili­gers Schiphol, nachttoe­slag stijgt met 35 procent

  Schiphol geeft beveiligers nog eens een toeslag van 2,50 euro per uur om de personeelstekorten op de luchthaven tegen te gaan. Omgerekend gaat het om een stijging van 20 procent. Dat is de uitkomst van de onderhandelingen tussen Royal Schiphol Groep en FNV Schiphol en CNV Vakmensen. De nachttoeslag gaat met 35 procent omhoog. De afspraken gelden ook voor de beveiligers die werken op Rotterdam-The Haque Airport.
 2. Reacties op stikstofrapport: ‘Er zit een duidelijke tegenstelling in de conclusie van Remkes’
  16

  Reacties op stik­stofrap­port: ‘Er zit een duidelijke tegenstel­ling in de conclusie van Remkes’

  ‘Het zou veel logischer zijn de huidige wetgeving aan te passen om daarmee de juridische druk op vergunningverlening en bijvoorbeeld bouw weg te nemen’ en ‘Is het niet zo dat wanneer je bepaalde daden verricht, je het recht op welke vorm van medeleven en rechten verspeelt?’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van vrijdag 7 oktober verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.