Volledig scherm
PREMIUM
Documentaire serie over dementie In de Leeuwenhoek met Adelheid Roosen en Hugo Borst . © Hans Pool

Mishandeling: incident of
typerend voor verzorgingshuis?

Is verpleeghuis De Leeuwenhoek, waar Hugo Borst en actrice Adelheid Roosen vijf weken meeliepen, een modelverpleeghuis of juist een onveilige plek waar demente bewoners worden mishandeld? Dagblad Trouw meldde gisteren het laatste op basis van een anonieme klokkenluider.

Quote

Ook in De Leeuwen­hoek is sprake van overbelast zorgperso­neel en onderbezet­ting

Hugo Borst

De Rotterdamse zorginstelling is het middelpunt van de vanavond te beginnen tv-serie In de Leeuwenhoek, waarin Borst en Roosen intensief optrokken met Alzheimer-patiënten. Ze hielpen mee in de zorg en Roosen sliep ook in een reguliere bewonerskamer van het verpleeghuis, gelegen in een multicultureel gedeelte van het Rotterdamse stadscentrum.

Tv-producent De Familie en presentatoren Hugo Borst en Adelheid Roosen zijn niet van plan aanpassingen te doen aan hun tv-serie. Ook niet na onthullingen over vermeende mishandeling van de bewoners. ,,We staan nog steeds vierkant achter ons programma.''

In Trouw maakte een 'klokkenluider' gewag van 'verbale agressie' en 'daadwerkelijk fysiek geweld' dat afgelopen jaar tot blauwe plekken zou hebben geleid. De familie van het slachtoffer zou het verhaal bevestigen.